18 / 05 / 2024

Hamit Nişancı mülk satışlarına neden tepki gösterdi?

Hamit Nişancı mülk satışlarına neden tepki gösterdi?

Seferihisar Belediye Başkanı Soyer'in bedeli 300 milyon lirayı bulduğu ileri sürülen mülklerin satışı için belediye meclisini olağanüstü toplayıp yetki almasına eski başkan Nişancı sert çıktı.



Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in rayiç bedeli 300 milyon lirayı bulduğu belirtilen mülk satışı için belediye meclisini olağanüstü toplayıp yetki alması ilçede tepkilere yol açtı. AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, olağanüstü toplantıda yetki alınmasını "Soyer'den ilçeye bayram kazığı" diye niteledi. Olağan meclis toplantısına 15 gün varken ve resmi tatile girilmişken, ilçenin tüm servetinin satışının kararı için apar topar olağanüstü meclis toplandığını vurgulayan Nişancı, "Seferihisar'ın geleceğini satıyor bu başkan. Ayrıca satış listesinde kendisinin işlettiği ve sözleşmesi devam eden ancak kirasını ödemediği otel de bulunuyor. Bu nasıl etik bir satış anlamış değiliz" dedi. "Megastar" olarak anılan Tarkan'a yakınlığı ile bilinen Soyer'in, sanatçı, hayvan barınağı için verdiği 812 bin liralık yardım sözünü yerine getirmeyince bu miktarın yarısını da belediye bütçesinden karşıladığı öğrenildi. Soyer'in aralarında ailesinin otelinin de olduğu arazi ve gayrimenkulleri yakınlarına satacağı ve satıştan elde edilecek gelirle belediyenin borcunu kapatacağı iddia edildi. Soyer ise, "Biz borç kapatmak için satış yapmıyoruz. Yakınlarımıza da peşkeş çekmeyeceğiz. Satışlarla tasarruf yapacağız" diye açıklamada bulundu. 


PEŞKEŞ MÜMKÜN MÜ? 

Soyer'in satıştan elde edeceği kazanç merak konusu olurken ortaya ilginç bir iddia atıldı. Satış listesinde Başkan Soyer'in ailesi tarafından kiracı olarak işletilen Güneş Turizme ait Teos Tatil Köyü'nün de yer alması akıllara "Tatil köyünü ailesine mi satacak?" sorusunu getirdi. Seferihisar Belediyesi'nin borcunun son 6 yılda 11 milyon lira artarak 31 milyon liraya ulaşması da Soyer'in satışlardan elde edeceği gelirle belediyenin borcunu kapatacağı yönünde yorumlara neden oldu. Soyer ise bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyleyerek, "Biz borç ödemek için satış yapmıyoruz. Satışlarla tasarruf yapmayı planlıyoruz. Satışlar tamamen adil bir ortamda yapılacak. Benim gayrimenkul ve arsaları yakınlarıma peşkeş çekeceğim konuşuluyor. Bu iddiaları kim çıkarıyor bilmiyorum. Olay bu kadar duyulduktan sonra gizli saklı iş yapmak, yakınlarına peşkeş çekmek mümkün mü?" diye konuştu. Soyer, aralarında 2 otelin de bulunduğu sadece Sığacık'ta 672 bin metrekarelik alanı kapsayan arsa ve gayrimenkullerin rayiç bedelinin 300 milyon lirayı bulduğu yönündeki iddianın da gerçek dışı olduğunu savunarak, "Değerleri belirlenmedi ama bedel 300 milyon lirayı bulmaz" dedi. 


HALKI ENAYİ SANMASIN...

Tunç Soyer'in "Seferihisar'ın geleceğini sattığını" savunan eski belediye başkanı ve AK Parti İlçe Başkanı Hamit Nişancı, şunları söyledi: "Bu halkı enayi mi sanıyor! Başı çok ağrır uyarıyoruz. Bu konuyu yargıya taşıyacağız. Bizim dönemimizden kalan borca 20 milyon lira diyor, ama kendisi şimdiye kadar 70 milyon liranın üzerinde satış yaptı. Bu kadar mal sattı o zaman neden borçlar kapanmadı? Bizim bilmediğimiz bir tesis mi yaptı? Yüzlerce Seferihisarlı genç için fabrika mı kurdu? Kentsel dönüşüm mü başlattı, açıklasın. Adama sorarlar, istediği ortamda, istediği kanalda, isterse ilçe meydanında, ya da çok sevdiği bir gazeteci arkadaşı var Can Dündar... Onun moderatörlüğünde istediği platformda tartışmaya yalanlarını yüzüne vurmaya hazırım." 


Sabah Egeli


Geri Dön