30 / 04 / 2024

Hamit Tuna Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Hamit Tuna Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki çalışmaları inceledi!

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Korukent Mahallesi'ncle Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettikleri 232 bin metrekare alanda inşasına başlanan bin 250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'ndeki çalışmaları inceledi.



Kamu-özel ortaklığı modeli ile gerçekleştirilecek şehir hastanesi inşaatının 3 yıl içerisinde tamamlanacağını belirten Başkan Tuna; "Toroslar Belediyesi olarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettiğimiz 232 bin metrekare alanda inşasına başlanan bin 250 yataklı Mersin Entegre Sağlık Kampüsü, kamu özel ortaklığı modeli ile yapılmaktadır. Halkın sağlığına büyük önem veren bir belediye olarak bu projenin arsasını ücretsiz olarak Sağlık Bakanlığı'na tahsis ettik. Şehir hastanesi, 25 yıllığına devlet kiralama garantisindedir. Amacımız, ilçenin gelişimine katkı sunmak ve Toroslar'ı sağlığın merkezi yapmaktır" dedi. 


Hastanenin yapılacağı proje alanında hafriyat çalışmalarının yoğun bir şekilde devam ettiğini ve bugüne kadar yaklaşık 25 bin kamyon hafriyat çıkarıldığını kaydeden Tuna, çıkarılan hafriyatları imar yollarının açımında ve Drag pisti yapımı gibi projelerde dolgu malzemesi olarak kullandıklarını belirtti. Tuna; "İnşallah burası tamamlandığında şehrin en önemli çekim merkezlerinden biri olacak. 


Otogarın gelişi, hastanenin yapımı, ikinci el oto galericiler sitesinin bulunması ve Mersin İdman yurdu'na tahsis ettiğimiz alan ile bu bölge bir kompleks şekline dönüşecek. Bu bölgemiz, şehri panoramik bir şekilde gören ve hava sirkülasyonu iyi olan bir yaşam merkezidir. Toroslar'ın geleceği ve yaşam kalitesi burayla birlikte çok daha yükseklere çıkacaktır. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü'nün de şimdiden hayırlı olmasını diliyorum" diye konuştu. 


Çukurova Merhaba 


Geri Dön