27 / 04 / 2024

Mersin Entegre Sağlık Kampüsü 645 milyon TL proje bedeliyle yükseliyor!

Mersin Entegre Sağlık Kampüsü 645 milyon TL proje bedeliyle yükseliyor!

Toroslar Korukent'te kurulacak olan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesi 645 milyon TL proje bedeliyle yükseliyor. 24 ayda tamamlanacak olan Mersin Şehir Hastanesi projesi 1.259 yatak kapasiteli...




Mersin Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından hayata geçiriliyor olan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesi 645 milyon TL bedelle yükseliyor. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesi 1.259 yatak kapasiteli.


Toroslar Korukent Mahallesi'nde yer alan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesi 232 bin metrekare alan üzerinde inşa ediliyor. Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde İdari bina, tanı ve teşhis merkezi ve yanık ünitesinin bulunduğu ana bina, Genel ve Onkoloji Hastanesi, Kadın, Doğum ve Çocuk Hastanesi, Genel, Kardiovasküler ve Psikiyatri Hastanesi, Kapalı ve açık otopark, Heliport ve Güç santrali bulunuyor.


24 ayda tamamlanması planlanan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesi 25 yıl işletmesi Mersin Entegre Sağlık Hizmetleri Yatırım ve İşletme A.Ş. tarafından yapılacak. 25 yılın sonunda Sağlık Bakanlığı'na tamamen devredilecek.


Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde 3 bin personelin çalışması planlanıyor. 3 adet hastane kulesi ile çevrili merkezi binadan oluşan Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde merkez bina 3 katlı olup, polikliniklerden meydana geliyor.


1.279 yatak kapasiteli Mersin Entegre Sağlık Kampüsü projesinde 447’si Genel Hastane, 145’i Onkoloji Hastanesi, 191’i Kalp Hastalıkları Hastanesi’nde, 96’sı Psikiyatri Hastanesi ve 380’ı Kadın ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde bulunuyor.



Gülcihan YELKENCİ / Emlakkulisi.com


Geri Dön