30 / 04 / 2024

Hamitler Modern Pazar Alanı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Hamitler Modern Pazar Alanı'nın yüzde 80'i tamamlandı!

Hamitler Kapalı Pazar Alanı'ndaki çalışmalarını yerinde inceleyen Mustafa Dündar, inşaat çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını, pazar alanının hizmete girmesiyle birlikte Hamitler Mahallesi'ne büyük değer katacağını söyledi.




Hamitler Kapalı Pazar Alanı'ndaki çalışmalarını yerinde inceleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, inşaat çalışmalarının yüzde 80'inin tamamlandığını, pazar alanının hizmete girmesiyle birlikte Hamitler Mahallesi'ne büyük değer katacağını söyledi.


İlçenin dört bir yanına inşa ettiği kapalı pazar alanları ile Osmangazi'de alışveriş anlayışını değiştiren, pazar yerlerini cadde ve sokak aralarından çıkartıp sağlıklı modern birer yaşam merkezine dönüştüren Osmangazi Belediyesi, bunlara bir yenisini daha eklemeye hazırlanıyor. Hamitler Mahallesi'nde temeli geçtiğimiz Aralık ayında atılan kapalı pazar alanının inşaatında sona yaklaşıldı. Toplam 9 bin 700 metrekare alan üzerine inşa edilen Pazar alanında, iki açık otopark, balıkçılara özel bölüm, zabıta birimi ve çay ocağı yer alıyor.


Ağustos ayında hizmete girmesi planlanan Hamitler Kapalı Pazar Alanı'nı gezen ve inşaat çalışmaları hakkında bilgiler alan Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, "Geçtiğimiz dönem Osmangazi'nin bir çok bölgesinde başlatmış olduğumuz kapalı pazar alanı çalışmalarımıza Hamitler Mahallesi'nde devam ediyoruz. Yapmış olduğumuz her pazar alanının farklı bir mimarisi var. Modern mimariyi uyguladığımız pazar alanlarımız vatandaşlarımıza ve esnafımıza kullanım kolaylığı getiriyor. Burada da yaklaşık 300 pazarcımız tezgah açacak. Pazarcılarımız rahat bir çalışma ortamına kavuşurken, vatandaşlarımız da yağmurlu, karlı, rüzgarlı havalardan etkilenmeden rahatlıkla alışverişlerini yapabilecek. Hamitler Kapalı Pazar Alanı tüm ihtiyaçların düşünüldüğü güzel bir mekan olarak bölge halkına hizmet verecek" dedi.


Farklı çizgisi ve mimarisiyle kapalı pazar alanının Hamitler'e renk katan bir mekan olacağını ifade eden Başkan Dündar, "Hamitler Bölgesi Osmangazi'nin gelişim bölgelerinden bir tanesi. Bu bölgede imar planlarının uygulanması noktasında oldukça dikkatli davranıyoruz ve alt yapı çalışmalarımızı da bu doğrultuda yürütüyoruz. Hamitler, yeni yollar, tretuvar ve asfalt çalışmaları ile cazibe merkezi haline geliyor. Yaptığımız çalışmalar ve bölgenin gelişimi tüm Bursa tarafından takdirle izleniyor.  Bizlerde buraya gerekli desteği vererek yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Bu pazar yeri de bunun bir örneği" diye konuştu. 



Bursa'da Bugün




Geri Dön