20 / 07 / 2024

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

Gıda fiyatlarının pahalılığında illallah eden vatandaşa balıktan iyi haber geldi. Balık tezgahlarında uzun süredir hamsi bolluğu yaşandığı ve böylesi bir bolluğun uzun süredir ilk kez yaşandığı bildirildi. Peki Türk insanının, balık denince ilk aklına gelen hamsi, tezgahlarda kaç paradan alıcı buluy




HAMSİNİN BOYU DA UZADI

Ünlü, bolluğun haricinde hamsinin boyunda da büyüme olduğunu dile getirerek, Sinop açıklarındaki hamsinin boy standardını yakalamış durumda olduğu bilgisini vererek, bu balığın ince ve zayıf olduğundan kendini gösteremediğini ancak şu anda boyunun uzadığını bildirdi.

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

TÜM BALIK ÇEŞİTLERİNDE FİYATLAR BU SENE YARI YARIYA UCUZLADI

Hamsi balığının fiyatının da geçtiğimiz yıllara göre düşük olduğuna dikkati çeken Ünlü, “Geçtiğimiz yıl kilosu 50-60 liradan satılan hamsi, bu sene 25 TL’ye kadar düştü. Bu sene hemen hemen bütün balık çeşitlerinde bu ucuzluğu neredeyse yarı yarıya gözledik. Bu ucuzluk, balığın bol olmasından kaynaklı ve vatandaşa yaradı. Balıkçı arkadaşlarımız sürümden kazanmakta iken, satıcı da vatandaşlarımız da bu durumdan memnun çünkü herkes emeğinin karşılığını aldı” diye konuştu.

Diğer taraftan balık tezgahlarında kilosuna göre istavrit 50, hamsi 40, barbunya 80, mezgit 40, çinekop ise 100 TL’den alıcı bulmakta.


Geri Dön