29 / 04 / 2024

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.



Sözcü’den Erdoğan Süzer’in haberine göre en düşük emekli maaşı 5 bin 500 TL’den 7 bin 500 TL’ye yükseltildi. Fakat zam yapılırken milyonlarca emeklinin zaten aldığı KDV iadesi de emekli zammının içerisine dahil edilip buhar edildi.

Eski adıyla ‘KDV iadesi' yeni adıyla ‘yüzde 4 ek ödeme' olan ek gelirden geniş bir emekli kesimini mahrum bırakan yöntem, 5510 Sayılı Sosyal Sigortalar Kanunu'na ilave edilen ek 19'uncu maddedeki ‘ek ödeme dahil' ibaresinden ortaya çıktı. Bu ibare nedeniyle çok sayıda emeklinin KDV iadesi alacağı yasal olarak ortadan kalktı.

 Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Zamlı maaşları bayram öncesi hesaplarına yatan milyonlarca emekli, KDV iadesinin zamma dahil edildiğini görünce hayal kırıklığına uğradı. Örneğin, zamdan önce maaşı 7 bin 500 TL olan bir emekli aslında 7 bin 212 TL emekli maaşı 288 TL da KDV iadesi alıyordu. İktidar emekliye seçim zammı verince KDV iadesi ile beraber eline 7 bin 500 TL geçen bu emekliye ‘senin maaşın zaten 7.500' TL deyip hiç zam yapmadı.

İşte detaylar...


Geri Dön