16 / 05 / 2024

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

Emeklinin KDV iadesi kaldırılınca yerine konan yüzde 4 oranındaki ilave zam, en düşük emekli maaşına yapılan zammın içine katılıp yok edildi. Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu.



300 TL’LİK KAYIP VAR

Oysa aylık ayrı, KDV iadesi ayrı değerlendirilmiş olsaydı bu emeklinin 7 bin 212 TL’lik maaşının 7 bin 500 TL’ye çıkarılması, üzerine de 300 TL KDV iadesi, yani yüzde 4 oranında ilave ödeme verilmesi gerekiyordu. Benzer şekilde, KDV iadesi ile beraber örneğin 7 bin TL alan emeklinin gerçek maaşı 6 bin 731 TL. Bu emeklinin maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseldi. Fakat 300 TL’lik KDV iadesi kayboldu. Daha önce emekli maaşı 7 bin 500 TL olup hiç zam almayan emekliler 300 TL ek ödeme alırken hazine desteği ile beraber maaşı 7 bin 500 TL’ye çıkarılan emekliler emekli maaşından mahrum bırakıldı.

 Emeklilere büyük şok! Milyonlarca emeklinin KDV iadesi adeta yok oldu!

EK ÖDEME YÜZÜNDEN ZAM ALAMADILAR

En düşük emekli maaşının hesabına KDV iadesi desteğinin eklenmesi, emekliler arasında ilave ödeme alan ve almayan emekliler şeklinde ikili bir yapı oluşmasına sebep oldu. Mevcut maaşı ilave ödeme dahil 7 bin 500 TL ve altında olan çok sayıda emekli ilave ödemenin tümünü kaybederken çok sayıda emeklinin ilave ödemesi de tırpanlanmış oldu. Bunun yanı sıra, maaşı 7 bin 500 TL’ye yükseltilen milyonlarca emekliye temmuzda yapılacak olan zam oranı, 7 bin 500 TL’ye değil, zamsız gerçek maaşı olan örneğin 5 bin, 6 bin, 7 bin TL’ye uygulanacak.

Konut fiyatları resmen uçtu! Bir yılda yüzde 141,5 arttı!

Ekonomistlerden korkutan açıklama: ‘Dolarda karaborsa fiyatı ortaya çıktı!’

Ramazan ayında 39 ürünün 30’una zam geldi!


Geri Dön