14 / 05 / 2024

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

Gıda fiyatlarının pahalılığında illallah eden vatandaşa balıktan iyi haber geldi. Balık tezgahlarında uzun süredir hamsi bolluğu yaşandığı ve böylesi bir bolluğun uzun süredir ilk kez yaşandığı bildirildi. Peki Türk insanının, balık denince ilk aklına gelen hamsi, tezgahlarda kaç paradan alıcı buluy



Gıdada arada sırada da olsa vatandaşın yüzünü güldürecek haberler geliyor. İşte bunlardan biri de balıktan geldi. Balıkçılar, bu sene balığın bol olması nedeniyle fiyatların geçen yıla nazaran yarı yarıya ucuzladığını ve bu durumdan hem tutan hem satan hem de vatandaşın memnun olduğunu dile getirdi.

Hamside bolluk adeta piyango oldu! Kilosu kaç paraya indi?

Balıkta av sezonu başladığından bu yana denizlerin kralı hamsinin bolca bulunduğunu dile getiren balıkçılar, bunun adeta bir piyango gibi olduğunu söylüyor.

Tezgahlarda yaşanan hamsi bolluğuyla ilgili konuşan Sinop Merkez Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Namık Ünlü, hamsi bolluğunun Karadeniz ve Marmara Denizi'nde halen devam ettiğini bildirdi.

Bu av sezonunda hamsi balığının adeta piyango gibi karşılarına çıktığını belirten Ünlü, palamut zamanında arkadaşlarıyla, hamsinin en fazla bir ay olacağını düşündüklerini ancak 2 aydır hiç boşluk yapmadan hamsi avlamaya devam ettiklerini söyledi.


Geri Dön