02 / 05 / 2024

Hanefi Mahçiçek: Küresel bir model olacağız!

Hanefi Mahçiçek: Küresel bir model olacağız!

Kahramanmaraş 'ın merkez Onikişubat Belediye Başkanı Hanefi Mahcicek: " Bizim model anlayışımız 7 milyar insanın yaşadığı küresel ölçekte bir model oluşturmak '' dedi.



ONİKİŞUBAT Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek "Artık klasik yol, su belediyeciliği tarihte kalmıştır. Kahramanmaraş'ı sadece lokal bazda değil küresel alanda da bir çekim merkezi yaparak, yeni bir imajla, büyük ölçekli proje ve etkinliklerle batıdaki büyük, metropollerle yarışır hale getirmeliyiz" dedi. Artık büyük ölçekli proje ve etkinliklerin, modern kentin imaj yapıcıları olarak ön plana çıktığını kaydeden Mahçiçek, "Bizim Onikişubat Belediyesi olarak hedefimiz 75 milyon insanın yaşadığı Türkiye değil, 7 milyar insanın yaşadığı küresel ölçekte model ilçe olmak. Büvükşehrimizle birlikte AK kadrolar olarak Kahramanmaraş'ımızı hem ülke ölçeğinde hem de dünya standartlarında yaşanılabilir kentler listesinin en ön sıralarında yer almasını sağlayacak çalışmaları yapmanın gayreti içindeyiz" dedi. 



DÜNYADA TEK MEMLEKET 


Bugün 12 Şubat 2015. Kent'in düşman işgalinden kurtuluşunun 95'inci yıldönümü nedeniyle, düşmanı bile kendine hayran bırakan bir kahramanlığın sembolü olan, bugünün adını taşıyan Onikişubat Belediyesi'nin Başkanı olan Hanefi Mahçiçek, çiçeği burnunda belediyenin geçen 9 ayını ve önündeki hedefleri anlattı. Kahramanmaraş'ın düşman karşısında gösterdiği diriliş mücadelesi örneğinin dünyada nadir değil tek şehir olduğunu söyleyen Başkan Hanefi Mahçiçek "Kahramanmaraş, Osmanlı'nın dağılmasından sonra ordusu, askeri olmadan işgal edilmesinin ardından bütün olumsuzluklar ve yoksulluğa rağmen malıyla canıyla kendini savunarak kendi kendini kurtaran Dünyada nadir değil tek memlekettir. Böyle manevi yönü olan bir şehrin parçası olmak insana son derece onur veriyor, huzur veriyor. Muazzam bir geçmişe dayalı 12 Şubat ismini o günden alan bir belediye kurulması ile de son derece isabetli oldu" diye konuştu. 



1 MİLYON 550 BİN METREKARE 


Başkan Mahçiçek şöyle devam etti: "Makine parkı yok, binası yok, teknik altyapısı yok, bütçesi yok. Olarak sıfırdan kurduğumuz belediyemizin bugün teknik altyapısı, Makine parkı ve belki de Türkiye'de kurumsal yapısı sistemi olan ender belediyelerden biri haline getirdik Onikişubat'ı,

Seçimlerde tespit ettiğimiz eksiklikleri ihtiyaçları, yapılacak yatırımları sektörler bazında ihtiyaçlar bazında önceliklerine göre sıralayarak hemen çalışmalara başlayıp Kahramanmaraş 128 mahallemiz için öncelikle yapılması gereken işin yollar olduğunu tespit ettik. Hemen süratle 128 mahallemizin tamamının yollarını ihale ettik. Çünkü asfalt yapacak asfalt plenti yoktu ve kilit parke yapılması gerekiyordu. Bunları da hemen ihale ettik ve 1 milyon 550 bin metrekare kilit parke yol yaptık. Burada fiziki olarak gerçekleştirmemiz yüzde 85'ini tamamladık. Bir yandan belediyenin yapması gerekenleri süratle yerine getirirken bir taraftan sosyal nitelikli projeleri hayata geçirmeye başladıklarını da kaydeden Başkan Hanefi Mahçiçek, fabrika servislerinin bekleme yerlerinde işçilerin yazın sıcak, kışın yağmur ve soğukta kalmamaları için duraklar yaptıklarını söyledi. Mahçiçek "Kaldırım kenarlarında perişan olan ve çocuklarının rızkını sırtında yük taşıyarak kazanan insanlara yani hamal kardeşlerimize mahrukatçılar çarşısında bir dinlenme noktası yaptık. Sümbiillü, Piri Reis, Hacı Bayram Veli ve Gayberli gibi mahallelerimizde 'Yukarı taraflara hizmet yapılıyor bize yapılmıyor' diye bir algı vardı. Bu algıyı kırdık ve bir takım hizmeti oralardan başladık. 


Bu o mahallelerimizde 13 bin 500 ailemize gıda paketi dağıttık. Köyden mahalleye dönüşen yerlerde eğitim yılı başında 'Kitaplar devletimizden kırtasiyeler Onikişubat Belediyemizden' projesiyle 14-15 bin ailemizin çocuklularına çantalar dağıttık" dedi. 



HOŞ GELDİN BEBEK PROJESİ 


Türkiye'de sorumluluk bölgesinde dünyaya gelmiş bebekleri ziyaret eden tek belediye olduklarını belirten Belediye Başkanı Hanefi Mahçiçek "Muhtarlarımız ve nüfus idaresinden aldığımız bilgiler ışığında ilçemizde yeni doğan bebekleri için 'Hoş geldin bebek' projesiyle hediyeler dağıttık. Bu 8-9 aylık dönemde hem sosyal civarında. Yol ihtiyacımızın aşağı yukarı yüzde 85 ini tamamladık." nitelikli projeler bakımından hem de kalıcı projeler bakımından iyi bir performans yakaladığımızı düşünüyorum ben. Dijital uyarı mekanizmaları kurduk. O spotlarımızın bizce çok faydası oldu. Mesela mevsim kış soba zehirlenmelerine dikkat dedik ve çok şükür bu güne kadar soba zehirlenmelerinden meydana gelen bir olay olmadı. Mevsim kış dedik araçlarınızı kışa hazırlayın dedik. Buna benzer küçük spotlarla halkımızı uyarmaya çalıştık ve onların hazırlıklı olmalarını temin etmeye baktık" diye konuştu. 




YÜKSEK PERFORMANS YAKALADIK 


Onikişubat Belediyesi olarak kısa sürede yaptıklarıyla yüksek bir performans yakaladıklarını, bunu yaptıkları araştırmaların ortaya koyduğunu söyleyen Başkan Hanefi Mahçiçek konuşmasını şöyle sürdürdü: "Muhtarlarımızla çok iyi bütünleşme sağladık. Ramazan'da açık hava iftarlarında 70 bin insanımızla buluştuk. Komşuluk münasebetlerimizin gelişmesi için sabah kahvaltıları düzenledik. Özellikle yeni evlenenlerin evlilik müessesesinin ne kadar önemli olduğunu göstermek bakımından 'Huzurlu Aile Akademisi' adı altında eğitim programları düzenledik. Onikişubat Belediyesi'nin hizmetleri, performansı, halkımızla bütünleşmesi ne düzeyde diye araştırdık. Belediye seçimlerinde yüzde 65 oy almıştık. Ama 4 ay sonraki cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 80,7 oy oranına ulaştık. Bütün bunİarın yanında bu başarı da en önce emeği geçen belediye meclis üyelerimiz, belediye çalışanlarımızdır. Çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum." 





ÇOK AMAÇLI BİNALAR



"Şimdi bir defa birincil önceliğimiz fiziki şartların daha iyi oluşması için hizmet binası yapmak. Çünkü burada çalışmak çok zor" diyen Başkan Hanefi Mahçiçek şunları söyledi. "DSİ ve EÜAŞ'ın lojmanlarının bulunduğu 70 lojman karşılığında aldık. Lojman yapımından sonra kendi binamızın yapımına başlayacağız. Okul etraflarındaki kaldırımlar var onları yapacağız. 300 bin metrekare. Sonra 81 mahallemize çok amaçlı binalar yapacağız. Nişan töreni, taziye buluşmaları yapılacak, yaşlılarının dinleneceği, gençlerin orada ders çalışabileceği çok amaçlı binalar yapacağız. Oturma alanları, yeşil parkları, çocuk oyun alanları olan bunları sırayla yapacağız. Bütün olarak büyükşehrimizîe birlikte ciddi bir kentsel dönüşüm yapmamız lazım. Bir bütün olarak imar planını yeniden ele alarak bölüm bölüm kentsel dönüşümü paylaşarak hep beraber Kahramanmaraş'ı inşallah bir model memleket yapacağız. Bizim tahminimiz şöyle: Şimdi 360 bin nüfusumuz var. Dönemin sonuna kadar 450 bin 500 bin civarında olacak. Şu anda Onikişubat, nüfusuyla 30 vilayetten daha büyük. Onikişubat'ı önümüzdeki 4 senenin sonuna kadar inşallah yaşanabilir kentler sıralamasında en önlere taşıyarak hayal ediyoruz." 



Sabah Güney Ek


Geri Dön