27 / 04 / 2024

Hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Banka ve finans kuruluşlarının, gayrimenkul ipoteği karşılığında konut sahibi olmak isteyenlere sunulan kredi türüne konut kredisi deniyor. Peki, hangi bankalar konut kredisi veriyor?



Hangi bankalar konut kredisi veriyor?

Konut sahibi olmak isteyipte yeterli nakit bulamayan hemen hemen herkes, konut kredisine başvuruyor. Konut kredisi ile, diğer kredi türlerine nazaran daha yüklü tutarlar çekilerek, geri ödemeleri düşük faiz oranlı ve uzun vadeli olabiliyor.


Konut kredisi başvurusu yapabilmek için, kredi kullanmak istediğiniz bankadan başvuru formu almanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra ise diğer zaruri belgelerle birlikte şubeye teslim ediliyor. Ancak banka başvuru işleminin gerçekleşebilmesi için bazı belgeler istiyor. Konut kredisi başvurusunda gereken belgeler aşağıda yer alıyor;


* Nüfus cüzdanı

* İkametgah 

* Gelir belgesi


Konut kredisi bşvurusu internet üzerinden de yapılabiliyor. Eğer banka başvurunuzu kabul ettiyse,evin değer tespiti için bir ekspertiz görevlendiyor. Ekspertizin hazırladığı rapora göre banka, kredi liminitizi belirliyor.  Peki,hangi bankalar konut kredisi veriyor?


Bankalar, konut kredisini en fazla mesken değerinin yüzde 75'i oranında veriyor. Ancak kimi bankalar konutun tamamına kredi vermek adına yüzde 25'lik kısım için ayrı bir kredi hesabı açarak ihtiyaç kredisi adı altında kredi kullandırabiliyor. Günümüzde hemen hemen her banka konut kredisi sistemine dahil. 


Konut kredisi hangi durumlarda verilmez?


Öznur YASLI/Emlakkulisi.com



Geri Dön