03 / 05 / 2024

Harbiye Kongre Merkezi'ni Rixos Grup işletecek

Harbiye Kongre Merkezi'ni Rixos Grup işletecek

Harbiye Kongre Merkezi'nin 4 aylığına işletmesinin Rixos Grup tarafından yapılmasına karar verildi



IMF-Dünya Bankası Guvernörler 2009 toplantılarının Ekim ayında düzenlenmesinin ardından işletmecisi belirlenmediği için kapısına kilit vurulan Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Harbiye Kongre Merkezi'nde sorunun çözümü için '4 aylık ara formül' bulundu. Harbiye Kongre Merkezi'nin işletmesinin 4 aylığına, inşaatını yapan Sembol İnşaat'ın da bünyesinde olduğu Rixos Grup tarafından işletilmesine karar verildi.

Projede eksik kalan bazı detayların da bu sürede tamamlanacağı belirtilirken 4 aylık süre bitmeden yeni ihale açılarak uzun dönemli işletmecinin belirleneceği öğrenildi. Rixos Grubu'nun Başkanı Fettah Tamince, çok sayıda kongre ve uluslararası toplantı talebi olduğunu ve bunları kaçırmamak için böyle bir ara çözüm bulunduğunu açıkladı.

TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, daha önce VATAN'a yaptığı açıklamada, 15 kongrenin işletme ihalesinin yapılamaması nedeniyle kaybedilebileceğinden yakınmıştı.

Turizmci Talha Çamaş da “Harbiye Kongre Merkezi'ne büyük bir kongre getireceğiz ama yabancılara bir türlü 'tamam' diyemiyoruz, sonunda bize rest çektiler: Haziran'a kadar bize yer ve fiyat söyleyin yoksa İstanbul'dan vazgeçeceğiz dediler” diye konuştu. Ara dönem sonunda Harbiye Kongre Merkezi'nin işletmecisini belirleyecek asıl ihalenin de oldukça çekişmeli geçmesi bekleniyor. İhaleye UKTAŞ'ın yanı sıra Rixos Grubu'nun ve bir Fransız şirketinin katılacağı belirtiliyor.
Hale Tüzün/Vatan


Geri Dön