27 / 04 / 2024

Harmony 8.2 milyon dolarlık inşaat sözleşmesi imzaladı!

 Harmony 8.2 milyon dolarlık inşaat sözleşmesi imzaladı!

Harmony, Fetullah Gülen'le bağlantılı mülk sahibi şirkete yeni okul inşaatı için 18 milyon dolar tutarında fazladan para ödedi. Harmony, Solidarity Contracting adlı şirketle ise 8,2 milyon dolarlık inşaat sözleşmesi imzaladı.



Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) uluslararası yasa dışı faaliyetlerini hukuki olarak soruşturan Amsterdam ve Partners hukuk firmasının yetkilisi Robert Amsterdam, Forbes dergisine yazdığı makalede, "ABD'deki yaklaşık 150 sözleşmeli okulu nasıl işlettiğine yakından bakıldığında örgütün yer altında gizli, ileri derecede gelişmiş organizasyonel kabiliyeti bulunduğu gayet açık görülecektir." değerlendirmesinde bulundu.



Robert Amsterdam, ABD dergisi Forbes'a bir makale kaleme alarak, FETÖ'nün nasıl organize olduğuna dair bilgiler paylaştı.




"Harmony, yakın zamanda Gülen bağlantılı mülk sahibi şirkete yeni okul inşaatı için 18 milyon dolar tutarında fazladan para ödemek için aldatıcı bir düzenleme yaptı. Yeni mülk sahibi kuruluş tabii ki Harmony'nin eski bütçe yöneticisi tarafından yönetiliyor. New York Times da daha önce Harmony ile 8,2 milyon dolarlık inşaat sözleşmesi imzalayan Solidarity Contracting adlı şirketin hiç geliri ve tecrübesi olmayan yeni kurulmuş bir şirket olduğunu haber yapmıştı. Bu şirket de Harmony'nin eski yöneticilerinden biri tarafından yönetiliyordu."


Amsterdam, FETÖ içindeki yapılan birbirini zengin ettiğinin altını çizerek, "Bu verdiğim örnekler, Amerikalı vergi mükelleflerinin yaklaşık 28 milyon dolarının kötüye kullanıldığını gösteriyor. Üstelik bu daha şu ana kadar bulduklarımızın görünen kısmı." ifadesini kullandı.





AA


Geri Dön