01 / 05 / 2024

Hartmut Walther: Türkiye'de 200, Almanya'da ise 1,000'i aşkın yeşil bina yer alıyor!

Hartmut Walther: Türkiye'de 200, Almanya'da ise 1,000'i aşkın yeşil bina yer alıyor!

Dr. Hartmut Walther, yapı malzemeleri endüstrisindeki gelişme ve trendler ile 2020 sonunda Avrupa'da zorunlu hale gelecek yeni enerji yönetmeliği koşullarına uymak için yapılması gerekenleri aktardı.




Sürdürülebilir Yapılar İçin Malzemeye İnovatif Yaklaşım konulu oturumda konuşmacı olarak yer alan Dr. Hartmut Walther, yapı malzemeleri endüstrisindeki gelişme ve trendler ile 2020 sonunda Avrupa'da zorunlu hale gelecek yeni enerji yönetmeliği koşullarına uymak için yapılması gerekenleri aktardı. 


Yapı malzeme sektörünün yüksek ısı ve ses yalıtımı ile hızlı inşaat konularına odaklandığını belirten Walther, sektörün geleceğinin bu ihtiyaçlara cevap verebilen malzemeler ile şekilleneceğine dikkat çekti. 


2020 itibarı ile Avrupa'da yeni yapıların hepsinin yüksek enerji verimli yapılmak zorunda olacağını ve yenilenebilir enerji kullanın zorunlu olacağının altını çizen Walther, "Şu an için Türkiye'de 200 civarı, Almanya'da ise 1,000'i aşkın yeşil bina yer alıyor. Tüm Avrupa'da kısa zamanda yeşil binalara gereken önemi vereceğinden ve bu rakamların hızla artacağından eminim" dedi. 


Walther, enerji yönetmeliğinin dayatacağı bu zorlu koşullara uyum sağlayabilecek malzemeye yatırım yapabilen firmaların da hep bir adım önde olacağını ifade etti. 


Anayurt


Geri Dön