27 / 04 / 2024

Hasan Akgün: Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak!

 Hasan Akgün: Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak!

Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, " Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak. Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz " dedi. Büyükçekmece turizm şehri olacak...



Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr. Hasan Akgün, "Büyükçekmece sanayi şehri olmayacak. Kentimizi eğitim üssü ve turizm cenneti olacak şekilde planlıyoruz" dedi. 


Mimaroba'daki Kent Plus Sitesi'nin sakinleri ile kahvaltıda buluşan Akgün, bölgede yapılan ve gerçekleştirilmesi planlanan projeleri anlattı. Büyükçekmece'de 5 adet yat limanı olması için çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Akgün, "Yat limanlarının direkleri dikildiğinde Büyükçekmeceli gençlerimiz için çok önemli bir istihdam kaynağı meydana getirilmiş olacak" dedi. Yat limanı olan şehirlerdeki yüksek gelişmişlik oranına dikkat çeken Akgün, "Dev yolcu gemilerinin yanaşabileceği limanlar planlandı. 


Büyükçekmece'ye gelecek bu gemiler kentin gelirini arttıracak. 40-50 katlı binalar planlamıyoruz. Avrupa kenti statüsündeki Büyükçekmece'de çıtayı her zaman daha üst seviyelere taşıyacağız" diye konuştu. Büyükçekmece Üniversitesi açılıyor Mimaroba'da gerçekleştirilecek projelerin ardından bölgedeki gayrimenkullerin değerinin bir anda artacağını vurgulayan Akgün, Mimarobalılar'a uyarıda bulunmayı da ihmal etmedi. Akgün, "Türkiye'nin en büyük kesintisiz mahalle parkının tamamlanmasının ardından, Mimaroba'yı teleferik ile TÜYAP Fuar Merkezi'ne bağlayacağız. Avrupa'da bile eşine ender rastlanan bir sahil şeridi planlıyoruz. Tamamlandığında gayrimenkııllerinizin değeri birden artacak. Eğer satmayı düşündüğünüz gayrimenkulünüz varsa biraz daha beklemenizi öneriyorum" diye konuştu.


Yapılan yatırımlarla Büyükçekmece'ye 20'nin üzerinde okul kazandırdıklarını hatırlatan Akgün, üniversite sayısının da arttırılması için ciddi bir çalışma içerisinde olduklarını söyledi. Büyükçekmece Üniversitesinin isim tescilinin tamamlandığının müjdesini veren Akgün, "Büyükçekmece'nin bir bölümünü üniversite yerleşkelerinin bulunduğu bölüm olarak planladık. Bunlardan birisi Büyükçekmece Üniversitesi adı ile vakıf üniversitesi olarak hizmet verecek" dedi. 


İstanbul İstiklal Gazetesi 


Geri Dön