22 / 11 / 2024
fuzul

Hasan Balıkçılar Restaurant tekrar kapılarını açtı!

Hasan Balıkçılar Restaurant tekrar kapılarını açtı!

İstanbul"da 1965"ten beri hizmet veren Hasan Balıkçılar Restaurant, 1.5 yıllık aradan sonra yine kuruluşundan beri baş aşçısı olan Muhittin Işık"ın liderliğinde kapılarını açtı...




 İstanbul"da 1965"ten beri hizmet veren Hasan Balıkçılar Restaurant, 1.5 yıllık aradan sonra yine kuruluşundan beri baş aşçısı olan Muhittin Işık"ın liderliğinde kapılarını açtı. 45 yıllık Hasan Balıkçılar"ın, müdavimleri arasında Vehbi Koç"tan Sakıp Sabancı"ya, Bezmen Ailesi"nden Garipoğlu Ailesi"ne kadar Türk ekonomisine yön veren isimler yer alıyor. Türk sanayisinin duayen isimleri merhum Vehbi Koç ve merhum Sakıp Sabancı da 1970"li yıllarda Hasan Balıkçılar"ın müdavimleri arasındaydı. Muhittin Işık, Vehbi Bey ve Sakıp Bey"le ilgili anılarını anlatırken œVehbi Bey bol bahşiş verir, Sakıp Bey"de yemek seçmez bol bol teşekkür ederdi dedi. Sektörde 45 yıldır adından bahsettiren Hasan Balıkçılar Restaurant, 1.5 yıllık aradan sonra tekrar 90 kişilik bahçesi, 35 kişilik VIP salonu ve 150 kişilik kapalı salonuyla kapılarını açtı. Türk sanayisinin duayen isimleri Koç ve Sabancı da 1970"li yıllarda mekanın müdavimleri arasındaydı.

DOKTORLARI ATLATTI BAHşžİşžİ KAPTI

Muhittin Işık, Vehbi Bey ve Sakıp Bey"le ayrı ayrı anıları olduğunu belirterek, Vehbi Koç"un doktorlarını nasıl atlattığını anlattı. Işık œVehbi Koç 3 doktoruyla geldi. Doktorlar Koç"a haşlanmış levrek kendilerine de ızgara kalkan balığı istediler. Koç ise kalkan balığı istiyordu. Ben levreği masaya koyduğumda bana gözucuyla baktı. Hemen anladım ben de. Doktorların dikkati dağıldığında Vehbi Bey"e kalkanı getirdim. Afiyetle yedi. Doktorlar bana biraz sitem etti ama Vehbi Bey, mutluydu. Tabii sonra da oldukça iyi bir bahşiş aldım diye konuştu. Sakıp Sabancı"nın ise yemek seçmediğini belirten Muhittin Usta œSakıp Sabancı yemek seçmezdi. Emeğe saygısı çoktu, fazla bahşiş verdiğini görmedim ama ˜el emeğiyle yapılmış" deyip her yemeği beğenir ve saygı gösterirdi. Hatta Sabancılar"ın konutu Atlı Köşk"te bir gün davet verdiler. Davet sonunda eşi Türkan Hanım ve Sakıp Bey mutfağa geldi ve bizimle birlikte kalan yemeklerin paket yapılmasını ve ihtiyaç sahiplerine verilmesini istedi dedi. Vehbi Bey"den sonra Rahmi Koç"un da kendilerinin müşterisi olduğunu belirten Işık œMustafa Koç ve Güler Sabancı"yı da misafir etmek istiyoruz diye konuştu.

İki kişi 150 liraya rahat rahat doyar

Hasan Balıkçılar"ın işletmecisi Türkiye"nin en büyük balık toptancılarından Ömer Sözer de, mekanın 1.5 yıllık kapalı kaldığını belirterek œBurası Türkiye"nin en önemli mekanlarından biriydi. Yeniden düzenledik. Başından beri burada çalışan Türkiye"nin en önemli aşçılarından Muhittin Bey"i de getirmeden olmazdı. Kendisi de kabul etti diye konuştu. Balık toptancılığı yaptıkları için restorandaki fiyatların piyasa göre daha uygun olduğunu söyleyen Sözer œHasan Balıkçılar Restaurant"ta iki kişi her şeyiyle karnını doyurup, 150 liraya kalkar. Başka yerde en az 250 lira hesap gelebilir diye konuştu.
Star/İBRAHİM ACAR


Geri Dön