02 / 05 / 2024

Hasan Karabağ İzmir'de huzurevi yaptıracak!

Hasan Karabağ İzmir'de huzurevi yaptıracak!

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'ya huzurevi yapma sözü verdi



Kurban Bayramı'nda Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'ne giden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Bahriye Karabağ, huzurevi sakinleri tarafından eğlenceli şekilde karşılandı. Huzurevi sakinlerine müzik ziyafeti çeken özel bir grubun söylediği şarkılara eşlik eden başkan, yaşlılarla piste çıktı ve halay çekip oyun oynadı. Huzurevi sakinlerinin hepsiyle yakından ilgilenen Karabağ, Bayraklı'ya huzurevi yapma sözü verdi.
Her insanoğlunun bir görevinin olduğunu söyleyen Karabağ, "İnsan bakan olur, başbakan olur. Bana da belediye başkanı olmak nasip oldu. Önemli olan bu görevlerden sonra yaşlılıkta huzuru bulabilmek. Bazı büyüklerimiz geçim sıkıntısından ya da aile içi geçimsizlikten mağdur durumda. Onların mağdur olması bizim mağdur olmamızdır. Bu huzuru vermek de bizim görevimiz. Siz büyükler bizim her zaman başımızın tacısınız. Huzurevine gelmeden önce planlarımın arasında bulunmasına rağmen 'yapsam mı, yapmasam mı?' diye düşündüğüm huzurevi projesini buradaki ortamı görünce hayata geçirme kararı aldım" dedi. Karabağ, bir süre Huzurevi Müdürü Adalet Okhan'dan işletme ve hizmetlerle ilgili bilgi aldı.

ÖĞRETMENE İLGİ
Karabağ, geçtiğimiz günlerde kutlanan öğretmenler günü nedeniyle Huzurevi sakini emekli öğretmen Mefaret Akdurak'ı unutmadı. Başkan Hasan Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ile birlikte Mefaret öğretmeni odasında ziyaret ederek kendisine hediye verdi. Karabağ, Mardinli Suat Çakır Teyze'den Mardin'i dinledi. Çakır Teyze'den hayır duası alan başkan, yaşlılar ve huzur evi çalışanlarıyla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Çocukları sevindirdi
Başkan Karabağ ve ailesi önceki gün de Adem Dertsiz Çocuk Yuvası'nda, kimsesiz çocuklarla kahvaltı etti.

Bayraklı, ilçe olduktan sonraki ikinci bayramını da başkanlarıyla iç içe geçirmenin heyecanını yaşadı. Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, bayram sabahını kimsesiz çocuklarla birlikte geçirdi. Karabağ, bayrama çocukluğunun geçtiği mahallede, Sefa Camii'nde bayram namazı kılarak başladı. Bayram namazının ardından vatandaşlarla bayramlaşan Karabağ, daha sonra Nafiz Gürman Mahallesi'ndeki Şehit Asteğmen Adem Dertsiz Çocuk Yuvası'nı ziyaret etti. Karabağ, eşi Bahriye Karabağ ve kızları Deniz, yuvada kalan çocuklarla birlikte kahvaltı yaptı. Çocuklarla sohbet eden Karabağ, "Derslerinize önem verin. Sizler bizim geleceğimizsiniz. Büyüyünce benim gibi belediye başkanı, mühendis, doktor ve öğretmen olabilirsiniz. Ama çok çalışmanız lazım" dedi.

Kahvaltıdan sonra salona geçen Karabağ; yuvadaki tüm çocuklarla bayramlaşarak onlara hediyelerini verdi ve harçlık dağıttı. Yuva müdürü ve yetkililerden bilgi alan Karabağ, belediye olarak yanlarında olduklarını söyledi. Yuvanın bahçesine çocuklar için kum havuzlu bir oyun alanı yaptırma sözü veren Başkan; bayram coşkusunu çocuklarla tek tek paylaştı.
YeniAsır


Geri Dön