15 / 05 / 2024

Hasan Karabağ İzmir\'de huzurevi yaptıracak

Hasan Karabağ İzmir\'de huzurevi yaptıracak

İzmir Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ, Bayraklı'ya huzurevi yapma sözü verdi

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir'e son dakika uyarısı: O fay hattı zorlamaya başladı! 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de son dönemde yaşanan depremlerin 2 bin senedir kırılmadığı belirlenen Tuzla Fayı ile ilişkili olduğuna dikkat çekerek, bu fayın yakın gelecekte kırılma olasılığının olduğunu belirtti. İşte ayrıntılar...

İzmir'de 40 adet konut satılıyor! Ev sahibi olmak isteyenlere son dakika fırsatı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, İzmir ili, Karabağlar ilçesi, Yaşar Kemal Mahallesi, Uzundere Toplu Konutlarında yer alan 40 adet konutu satıyor. Peki İzmir'de yer alan konutların fiyatları ne kadar? 

Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan deprem uyarısı!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 6.9, 7.1 şiddetinde bir deprem olabileceğine dikkat çekerek korkutan açıklamalarda bulundu...

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den kentsel dönüşüm uyarısı!

Son günlerde İzmir'de meydana gelen depremler kent halkını tedirgin ediyor. Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir sık yaşanan depremlere yönelik uyarılarda bulundu. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir için korkutan uyarı!

İzmir'de 5 diri fayı paleosismoloji çalışmalarında sona erdiğini söyleyen  Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Tuzla ve Seferihisar'daki fayların olası kırılma durumunda İzmir için büyük tehlike yaratacağını dile getirdi. 

Prof. Dr. Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de yaşanan depremlerle ilgili açıklama yaptı.

Hasan Sözbilir'den Datça açıklaması: Deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor!

İzmir DEÜ Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü ve Jeoloji Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Sözbilir, Ege Denizi’nde yaşanan depremlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Sözbilir, depremler için "Deprem fırtınası şeklinde gerçekleşiyor" dedi.

Hasan Sözbilir'den İzmir depremi açıklaması!

Prof. Dr. Hasan Sözbilir İzmir'de art arda yaşanan depremlere ilişkin önemli açıklamalar yaptı. İşte Sözbilir'in o açıklamaları...

Hasan Sözbilir: İzmir'de deprem fırtınası şeklinde sarsıntılar devam edecek!

DAUM Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, bu gece İzmir'de yaşanan depreme ilişkin konuştu. Sözbilir, "Deprem fırtınası şeklinde sarsıntıların devam edeceğini söyleyebiliriz. Bu durumda biraz daha depremler şiddetini hissettirecek şekilde devam edecek" dedi.

İzmir’de yıkılan binaların ortak özelliği ortaya çıktı!

30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremde yıkılan 17 binanın ortak özelliği açıklandı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, yıkılan binaların zemin etüdünün olmadığını söyledi.

Hasan Sözbilir: Kentsel dönüşüme ağırlık verilmeli! 

İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 30 Ekim'de İzmir'de meydana gelen depremin diğer fayları tetiklediğini bu nedenle kent genelinde kentsel dönüşüme ağırlık verilmesi gerektiğini açıkladı. 

İzmir'de olası depremler araştırıldı!

Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi (DAUM) Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de olası depremlerin büyüklükleri ve tekrarlama aralıkları ile ilgili araştırma yapıldığını dile getirdi. 

İzmir'de fay hattına göre master planı yapılmalı!

 Dokuz Eylül Üniversitesi'nde Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir'de 17 fay hattı olduğunu ve bu nedenle bu fay hattına göre master planı yapılması gerektiğini söyledi.

Hasan Karabağ İzmir\'de huzurevi yaptıracak Haberi

Hasan Karabağ İzmir\'de huzurevi yaptıracak

Kurban Bayramı'nda Gürçeşme Zübeyde Hanım Huzurevi'ne giden Bayraklı Belediye Başkanı Hasan Karabağ ve Bahriye Karabağ, huzurevi sakinleri tarafından eğlenceli şekilde karşılandı. Huzurevi sakinlerine müzik ziyafeti çeken özel bir grubun söylediği şarkılara eşlik eden başkan, yaşlılarla piste çıktı ve halay çekip oyun oynadı. Huzurevi sakinlerinin hepsiyle yakından ilgilenen Karabağ, Bayraklı'ya huzurevi yapma sözü verdi.
Her insanoğlunun bir görevinin olduğunu söyleyen Karabağ, "İnsan bakan olur, başbakan olur. Bana da belediye başkanı olmak nasip oldu. Önemli olan bu görevlerden sonra yaşlılıkta huzuru bulabilmek. Bazı büyüklerimiz geçim sıkıntısından ya da aile içi geçimsizlikten mağdur durumda. Onların mağdur olması bizim mağdur olmamızdır. Bu huzuru vermek de bizim görevimiz. Siz büyükler bizim her zaman başımızın tacısınız. Huzurevine gelmeden önce planlarımın arasında bulunmasına rağmen 'yapsam mı,...