Hasan Özkaya: Karabağlar 30 yıldır imar bekliyor!
Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) Başkanı Hasan Özkaya, "Tabela derneği olmayacağız. Yani sektörün dişlisinde yer alan herkesin sıkıntısına bütün olarak çözüm bulma hedefindeyiz" dedi.
Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) Başkanı Hasan Özkaya, "Tabela derneği olmayacağız. Yani sektörün dişlisinde yer alan herkesin sıkıntısına bütün olarak çözüm bulma hedefindeyiz" dedi.
500 bin nüfusu ile İzmir'in gözde ilçelerinden biri olmasına rağmen yaklaşık 30 yıldır imar planı sıkıntısı yaşayan Karabağlar'da kurulan Karabağlar Müteahhitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER), ilçenin sıkıntılarına çözüm bulma hedefinde. Kuruluşlarını sektör temsilcilerine kahvaltılı toplantı ile duyuran KAMİDER Başkanı Hasan Özkaya, ilçenin sıkıntılarına çözüm bulmak için sektör içerisinde yer alan herkesi aynı çatı altında hareket etmeye davet etti.Karabağlar'da kurulan Karabağlar Müteahitler ve İş Adamları Derneği (KAMİDER) Kurucu Başkanı Orhan Akdoğan'ın koltuğunu seçimle devralan Hasan Özkaya yeni yönetimi tanıtmak için sektör temsilcileri ile birlikte Ak Evler Konyalı Kardeşler'de düzenlenen kahvaltıda buluştu. 100'e yakın firma ve işverinin katıldığı toplantıya ilgi yoğundu.
Tabela derneği olmayacağız
Özkaya ve yönetimi ilk olarak derneğin kuruluş amacından ve hedefinden bahsetti.
Özkaya, "Derneğin amacı Karabağlar'daki inşaat ve emlak sektörü ile uğraşan herkese hitap edebilmek ve çalışma alanı yaratabilmek için bireysel değil de genel olarak çözüm bulmaktır... Tabela derneği olmayacağız. Yani sektörün dişlisinde yer alan herkesin sıkıntısına bütün olarak çözüm bulma hedefindeyiz" dedi.
En büyük sıkıntı imar
İlçenin en büyük sıkıntısını imar olarak tanımlayan Özkaya, "İlçede altyapı, üstyapı, elektrik ve doğalgaz gibi birçok sıkıntı mevcut. Ama bunların asıl nedeni imar planları ile ilgili.
Metropole 5 dakikalık mesafede yer alan ilçemiz maalesef gerekli değeri görememekte. Ne kadar kaliteli malzeme ile yapılsa da binalar, imar planı olmadığı için gecekondu statüsünde değerlendiriliyor. Bu durum hem vatandaşı hem işvereni hem de bizi olumsuz etkiliyor ve Karabağlar'ın gelişimine engel teşkil ediyor. İlçemiz inşaat sektöründe hızla gelişmekte. Potansiyeli yüksek ama sıkıntısı da çok. Dernek bünyesinde güçbirliği oluşturduk. Yani amaçlarımızı ve hedeflerimizi anlatmak ve birlikte hareket etmek için adım attık. Bir daha yinelemek gerekirse KAMİDER'in amacı sektörel anlamada Karabağlar'a hizmet etmek. Dernek bünyesinde her görüşten kişilerle hareket ediyoruz. Kesinlikle siyasi bir tavır takınarak ayrım içinde bulunmuyoruz. Amacımız birlik ve beraberlik içerisinde hareket etmek" diye konuştu.
İlçenin yüzde 80i gecekondu
500 bin nüfuslu ilçenin 58 mahallesi bulunduğuna ve sadece 15 mahallenin kentsel dönüşüm projesi kapsamında yer aldığına dikkat çeken Hasan Özkaya, "İlçenin 58 mahallesi bulunuyor ve 500 bin nüfusu var. Yaklaşık 15 mahalle kentsel dönüşüm projesi kapsamında değerlendiriliyor. Karabağlar 1986 yılından bu yana imar sıkıntısı ile karşı karşı karşıya. İlçenin yüzde 80'i gecekondu. Ne boş arsa var ne de yeni imara açılan yer. İlçenin nüfusu çok. Doluluk fazla ve gecekondu yapılaşması had safhada" dedi.
Karabağlar'da yaşayan işverenin imar sıkıntısından dolayı ilçeye yatırım yapamadığına dikkat çeken Özkaya, çağrıda bulunarak, şunları söyledi: "Karabağlar'da ikamet eden işveren ve müteahhitlerin yüzde 25-30'u 50 bin, 60 bin nüfuslu ilçelere gidiyor. Oysa Karabağlar'daki imar sıkıntısı çözülmüş olsa kendi müteahhidimiz burada çalışacak ve çalıştıracak. Biz işverene gitmeyin çağrısında bulunuyoruz ama bir an önce imar planı sıkıntısının da çözüme kavuşturulmasını bekliyoruz Biz müteahhitler kurumsal olarak en çok belediye, SGK, tapu ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile iletişim halindeyiz. Hem işlemleri hızlandırmak hem de sorunu bireysel değil de bütün olarak çözme tutumunda olmaya çalışıyoruz.Yani sıkıntıları, işverenleri bireysel olarak değil de dernek çatısı altına toglavarak bütün olarak çözme yolundayız."
Yenigün