03 / 10 / 2024

Hasan Rahvalı: Konut fiyatlarında artış beklemiyoruz!

Hasan Rahvalı: Konut fiyatlarında artış beklemiyoruz!

Pek çok konut projesinde satışların azaldığı ve yeni yatirımların ertelendiği 2010 yılı, Ağaoğlu için yeni projelerini 'herkesi ev sahibi yapmaya odaklanan ödeme seçeneklerini içeren farklı kampanyalar' ile satışa çıkardığı bir yıl oldu




Ayazma'da başladığı My World Europe projesinde kısa sürede 3 bin 80 konuttan 2 bin 200 adet konutun satışını tamamlayan şirket, Ataşehir My Towerland projesinde de yüzde 40'lık saüş oranına ulaştı. Bu saüş seviyelerinden ' oldukça memnun olduklarını belirten Ağaoğlu İnşaat Genel Müdürü Hasan Rahvalı, saüş hızı nedeniyle Towerland projesinde ikinci etabı daha erken saüşa çıkarmak zorunda kaldıklarını hatırlattı. 2010 yılında gerçekleşen referandumun da etkisiyle konuta talep ertelendiğini ve 2011 yılında ise konut sektörünün canlanma dönemine girmesini beklediklerini ifade eden Rahvalı, 'Talebin yıl içinde yüzde 15'e varan oranda artmasını bekliyoruz. Sektördeki rekabet ve firmaların yeni projelerinden saüş yapma isteği ile fiyatlarda yükseliş öngörmüyoruz' dedi. 2011 yılında bu projelerin inşaat sürecine devam edecek olan Ağaoğlu Grubu, İstanbul Maslak'ta 242 dönüm arazide de Cumhuriyet tarihinin en büyük hacimli projesini hayata geçirmeye hazırlanıyor.

20irde 3-4 yeni proje gündemde

6 bin ve üzeri konuttan oluşacak B ve üstü gelir grubuna hitap edecek konut, ticaret ve turizm imarına imkan veren proje, 2011'de saüşa sunulacak. 3 yılda tamamlanacak projenin henüz tasarım çalışmaları yapılıyor. Ağaoğlu Grubu 2011'in ilk çeyreğinde de Londra'da 28 dönümde 340 adet rezidans, 210 odalı 5 yıldızlı otel ve 12 bin metrekarelik ofis alanının yer alacağı bir projenin de inşaatına başlayacak. Bomonti arazisine 2011 yılı içinde bir rezidans kule inşa etmeyi planladıklarını hatırlatan Ali Ağaoğlu, Bahçelievler'de Yalım Erez ve ailesine ait Ateş Tuğla Fabrikası'nın brüt 42 bin metrekarelik arsasını da 62 milyon dolar ödeyerek portföyüne katmışü. Ağaoğlu, 2011 yılının ilk yarısında Ayazağa projesiyle birlikte 3 veya 4 projeyi devreye almayı planladıklarını söyledi.

www.mylife.com.tr
0216 68711 11
Vatan


Geri Dön