27 / 04 / 2024

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.



Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, Koronavirüs salgınının birçok sektörü olduğu gibi emlak sektörünü de vurduğunu söyledi. Kıbrıs Postası’nda yer alan habere göre; koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini anlatan Hasan Sungur, “ABD’de bir araştırmaya göre; emlak sektörü 46 güne kadar dayanabilir. Ama sektörün daha büyük sorunları var; imzalanmış anlaşmalar var, hepsi çöktü” dedi.

“SATIŞ YAPAMIYORUZ, YAPILAN SATIŞLAR DA İPTAL EDİLDİ”

Kredi limitlerinin sıfır olduğunu söyleyen Hasan Sungur, emlak sektörünün çöktüğünü belirterek satış yapamadıklarını, yapılan satışların da iptal edildiğini, emlak sektörünün 1 yılda bile toparlanamayacağını açıkladı.

“6-7 AY SONRA AVRUPA’DAN AKIN OLACAK”

Tek güzel olan noktanın; Kıbrıs’ın Avrupa’ya göre daha güvenli olduğundan bahseden Emlakçılar Birliği Başkanı Sungur, bu nedenle Kıbrıs’ın güzel reklam yaptığını aktararak, “6-7 ay sonra Avrupa’dan çok önemli bir akın olacak” dedi.

“EKONOMİK TEDBİRLERDE SINIFTA KALDIK”

Hükümetin, geçtiğimiz gün açıkladığı Ekonomik Tedbirler Paketi hakkında düşüncelerini paylaşan Hasan Sungur, “Ekonomik tedbirlerde sınıfta kaldık” ifadelerini kullandı. Başbakan Ersin Tatar’ın fazla demokratik olduğundan söz eden Sungur, “Başbakan herkesi dinliyor, ama gerçek lider herkesi dinlemez. Yeri geldiğinde elini masaya vurur” dedi.

Kıbrıs’ta tarım arazileri azaldı!


Geri Dön