29 / 04 / 2024

Kıbrıs emlak sektörü

Kıbrıs emlak sektörü

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Gayrimenkul yatırımcılarının yeni gözdesi: KKTC!

Kuzey Kıbrıs, stratejik konumunun getirdiği avantajlarla beraber, yerli ve yabancı yatırımcılara avantajlı bir yatırım ortamı sağlanırken, iş ve yaşam ortamının kalitesiyle beraber, doğrudan yatırımlara çeşitli yatırım teşvikleri sunuyor.

Yeni emlak yasasıyla denetimler artacak!

Kıbrıs'ta iş insanı Mehmet Eminoğlu tarafından yapılan “Sahte vekaletle devir” olayının gün yüzüne çıkmasıyla gözler emlak sektöründe yaşanan olumsuzluklara çevrildi...

Hasan Sungur: Kıbrıs'ta konut satışları durdu!

Koronavirüsün emlak sektörünü çok kötü etkilediğini söyleyen Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, “Satış yapamıyoruz, yapılan satışlar da iptal edildi'' diye konuştu.

KKTC'de ilçe ilçe gayrimenkul fiyatları!

EVA Gayrimenkul Değerleme, "Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu Mart 2020" de KKTC‘nin ilçeleri bazında ticari ve konut arsaları fiyat aralıkları ile ilçelere göre konut fiyatları ve kira değerlerini açıkladı...

EVA Gayrimenkul KKTC emlak piyasasının fırsatlarını belirledi!

EVA Gayrimenkul Değerleme, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Gayrimenkul Sektörü Analizi Raporu“nda KKTC‘nin ilçeleri bazında ticari ve konut arsaları fiyat aralıkları ile ilçelere göre konut fiyatları ve kira değerlerini inceledi. 

İngiltereli konut yatırımcılarının Kıbrıs'a ilgisi azaldı!

Kıbrıslı işletmeci Hüsamettin Maviay, KKTC’de zengin İngiliz kalmadığını söyledi. Maviay, "Biradan fazla ev satılan günler gördük" diye konuştu.

Harper Özbirim: Konut satışları normalleşecek!

Çevre dostu ve “Kıbrıslı” konut projeleriyle dikkat çeken Kıbrıs Developments’in genç yöneticisi Harper Özbirim, emlak ve inşaat sektörüyle ilgili soruları yanıtladı.

Kıbrıs'ta emlak sektörüne talep arttı!

KKTC'de gayrimenkul yatırımlarında ciddi bir artış yaşandı. Ada'da emlak sektörüne yönelik talep hızla artıyor. Fiyatlar ise 1 +1 dairelerde 30-35 bin sterlinden başlangıç gösteriyor.

Türk gayrimenkul yatırımcısı rotasını Kıbrıs'a çevirdi!

Kıbrıs emlak sektörü hareketli bir döneme girdi. Türkiye'den akın akın yatırımcı geliyor. Peki kim bunlar? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz yazdı..

Coldwell Banker rotasını Güney Kıbrıs’a çevirdi!

Kıbrıs emlak sektöründe hızlı bir başlangıç yapan Coldwell Banker'ın yeni rotası Güney Kıbrıs Coldwell Banker Türkiye ve Kıbrıs Başkanı Gökhan Taş, Ekonomi Kıbrıs Prestige dergisinde Atıl Ayaz'ın konuğu oldu. İşte röportajdan öne çıkan detaylar..

Milos Park Homes'tan üç sürpriz birden!

Konut alan yerleşti, yatırım yapan kazandı. Kıbrıs Developments, 30’uncu yıl özel projesi Milos Park Homes ile yine farkını ortaya koydu. Projesini belirttiği süreden 3 ay önce teslim eden firma, koçan teslimini de eşzamanlı yaptı.

Milos Park Homes projesinde yaşam başladı!

Konut alan yerleşti, yatırım yapan kazandı. Kıbrıs Developments, 30’uncu yıl özel projesi Milos Park Homes ile yine farkını ortaya koydu. Projesini belirttiği süreden 3 ay önce teslim eden firma, koçan teslimini de eşzamanlı yaptı.

Dünya Bankası uzmanları ERA H&B ofisini ziyaret etti!

Çözümün ertesi gününde Kıbrıs emlak sektörü nasıl bir yol izleyecek? Dünya Bankası yetkilileri, mülkiyet başlığını yerinde incelemek için KKTC'deydi. ERA H&B ofisini ziyaret eden uzmanlar, Hüseyin Sadeghi'den sektörle ilgili bilgi aldı.

Sterlin kurundaki düşüş emlak sektörünü nasıl etkiledi?

Sterlin kurundaki düşüş Kıbrıs emlak sektörü için yeni bir hareket başlattı. Emlak danışmanları yatırım tavsiyesinde bulunuyor. Peki tablo ne durumda? Kıbrıs Emlak Merkezi Genel Yayın Yönetmeni Atıl Ayaz sterlinin durumunu yorumladı..

Kıbrıs'tan yabancılar gidiyor, Türkler geliyor! Emlak sektöründeki kriz nasıl çözülür?

Emlak sektörünün duayen isimlerinden Ali Özmen Safa, emlak sektöründe yaşanan kriz ortamında alıcı profilinin değiştiğine ve yabancıların gittiğine Türklerin geldiğine dikkat çekti. İşte sektördeki son durum...

Emlak sektöründe kriz büyüyor!

Sektörün duayen isimleri arasında yer alan Ali Özmen Safa’nın yaptığı uyarı gerçek oldu. Kriz her geçen gün giderek derinleştiği Kıbrıs İskele Long Beach’te fiyatlar 200 bin sterlinden 150 bine düştü. işte konu ile ilgili detaylar...

Çin'deki emlak sektörüne son hamle! En büyük kredi kuruluşundan sürpriz karar!

Çin'in emlak sektörü için genişleyen bir kurtarma kampanyasının son hamlesi Çin'in en büyük kredi kuruluşu Ping An Bank Co'dan geldi. 

İnşaat ve emlak sektöründeki krizin nedeni ne? 

İnşaat ve emlak sektöründeki kriz derinleşiyor. Sektör temsilcileri krizin nedenlerini ve çözüm önerilerini anlatırken, "Sektörde mevcut durum kriz eşiğini aştı, sıkıntılar başladı" şeklinde konuştu.

Çin'deki emlak sektörü alarm veriyor! Konut stokunun temizlenmesi 10 yıldan fazla sürer...

Çin'deki emlak sektörü, yerel yönetimlerin borç sorunları ve zayıflayan küresel talepten dolayı daralmaya başladı. Bu durum konut stoklarının artmasına neden oldu.

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu!

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, yabancılara gayrimenkul satışına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Bu kapsamda Cumhurbaşkanı Tatar, "Kıbrıs'ın tapusuna güvenip yatırım yapanlar oldu" dedi.

Emlak sektöründeki dolandırıcılara dikkat! Başınız ağrıyabilir!

Son zamanlarda gündemden düşmeyen emlak sektöründe sık sık dolandırıcılık vakalarının yaşandığını dile getiren Antalya Emlakçılar ve İş Takipçiler Oto Galerisi Esnaf Odası Başkanı İsmail Çağlar, emlakçıları uyardı.

Sanal gerçeklik teknolojisiyle emlak sektöründe kartlar yeniden dağıtılıyor!

Son zamanlarda sık sık gündeme gelen sanal gerçeklik teknolojisi, oyun ve eğlence sektörlerinde etkili olurken, emlak sektöründe de pek çok şeyi değiştirdi. Konut almak isteyenler, artık bir evi şahsen görmekle sınırlı kalmıyor ve emlakçılar daha çok müşteriye ulaşabiliyor.

Konut satışında karmaşa! Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Son 5 yılda KKTC'de yabancıların inşaat sektöründeki faaliyetleri oldukça dikkat çekiyor. İngiltere, İran, Rusya, Polonya, Ukrayna ve İsrail’den on binlerce yabancı uyruklunun KKTC’de dev araziler aldığı ortaya çıkmıştı. Peki, Kıbrıs’ta hangi ülke vatandaşları mülk alıyor?

Kıbrıs Başbakan Yardımcısı Ataoğlu'ndan yatırım çağrısı: Türk yatırımcıları Kıbrıs'a yatırım yapmaya davet ediyoruz!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Başbakan Yardımcısı, Turizm, Kültür, Gençlik ve Çevre Bakanı Fikri Ataoğlu, Türkiye'deki yatırımcılara çağrıda bulunarak, ''Türkiye'deki yatırımcıları da KKTC'de yatırım yapmaya davet ediyoruz" dedi.

Kıbrıs'ta yabancı yatırımcı krizi! Son beş yılda emlak alan yabancıların sayısı 15 bin oldu!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde konut sektörü çıkmaza girdi. Yabancıların mülk edindiğine dar gelen idialar tartışma yarattı. 

Alanya’da emlak sektöründe zararına satışlar yapılıyor!

Emlak sektörünün büyük bir darbe aldığını belirten Trust United Emlak sahibi Durmuş Özgen, Alanya’da zararına satışların başladığını söyledi. Özgen, emlak sektöründe fiyatların çok geri geldiğini belirtti.

Ruslar rotayı Kıbrıs'a çevirdi, emlak fiyatları resmen uçuşa geçti!

Ukrayna savaşı sebebiyle Batı'nın ağır yaptırımına uğrayan Rus oligarklar, yönlerini uluslararası anlaşmalara bağlı olmayan Kuzey Kıbrıs'a çevirdi. Kıbrıs'ta emlak fiyatları resmen uçuşa geçti...

Kıbrıs emlak sektörü Haberi

Kıbrıs emlak sektörü

Kıbrıs Türk Emlakçılar Birliği Başkanı Hasan Sungur, koronavirüs salgını sürecinde Kıbrıs'tan konut almak isteyen birçok Avrupa vatandaşının olduğuna dikkat çekti ve İngiltere, Rusya, İskandinavya’dan insanların internet üzerinden kapora ödeyerek KKTC’den emlak aldıklarını dile getirdi. 

Kıbrıs Gazetesi'nden Eniz Orakcıoğlu'nun haberine göre; kapıların kapalı olması sebebiyle kaporasını yatıranların da ülkeye gelip evlerini teslim alamadıklarına dikkat çeken Sungur, doğal olarak kalan parayı da ödemediklerini vurguladı. 

“YABANCILAR BİRÇOK SEKTÖRE CAN OLACAK”… 

Güney Kıbrıs’ta onca vakaya rağmen çalışan bin, bin 500 kişinin güneye gidip, gelebildiğini dile getiren Sungur, “7 günde bir PCR testi ile güneye giriş çıkışlarına izin veriliyor, ama ülkemize PCR testi yaptırarak gelen ve 2’nci testini de burada yaptıran yabancıların karantinasız girişlerine izin verilmiyor” diye konuştu. Sungur, ülkemizden konut alacak yabancıların direkt olarak inşaat ve...