03 / 05 / 2024

Hasan Yörük: Hastane projesine karşı değiliz!

Hasan Yörük: Hastane projesine karşı değiliz!

Hasan Yörük açıklık getirdi. Yörük, “Biz hastane projesine karşı çıkmadık. Bizden 140 bin metrekare olan inşaat alanının 280 bin metrekareye çıkarılması isteniyor. Bunun için de altyapı yetersiz” dedi.



Aydın’a yapılacak olan Bölge Hastanesi’nin alanı ile ilgili tartışmalara Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP’li Hasan Yörük açıklık getirdi. Yörük, “Biz hastane projesine karşı çıkmadık. Bizden 140 bin metrekare olan inşaat alanının 280 bin metrekareye çıkarılması isteniyor. Bunun için de altyapı yetersiz” dedi.

Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Haziran ayı meclis toplantısında Efeler Şevketiye Mahallesine yapılacak olan 800 yataklı Bölge Hastanesi alanındaki imar planı değişikliği talebi reddedilmişti. Buna AK Partililer tepki göstererek, yatırımın geciktirildiğini ifade etmişti.

Konunun siyasi polemik haline getirilmemesi gerektiğini vurgulayan Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu Başkanı CHP’li Hasan Yörük, yatırıma engel olmadıklarını, kendilerinden altyapısı yetersiz olan alanda inşaat alanının iki katına çıkarılmasının istenildiğini söyledi.


“ALTYAPIYI TAAHHÜT EDERLERSE ONAY VERİRİZ”

Hasan Yörük, konuyla ilgili açıklamasında şöyle konuştu:

“Bölge Hastanesi olarak söylenen alan sağlık tesisi alanı olarak geçiyor. Bizden istedikleri serbest nizam koşullarının getirilmesi. Bu, ‘istediğimiz gibi bütün alanın kullanılması bize aittir’ demek. Bu alandaki sağlık tesisi için mevcut yapılaşma alanı önceden istenildiği gibi 140 bin metrekare. Biz buna karşı çıkmadık. Bizden inşaat alanının iki katına çıkarılması, yani 280 bin metrekareye çıkarılması isteniyor. ‘Hastaneye izin verilmiyor’ diyerek siyasi polemik yapmasınlar. Biz hastaneye karşı çıkmadık. Altyapı yeterli olmadığından dolayı inşaat alanının 280 bin metrekareye çıkarılması talebini reddettik. Çünkü Büyükşehir Belediyesi anında altyapı çalışmalarını gideremeyebilir. Gerekli altyapı çalışmalarını yaparlarsa veya Devlet olarak yapacaklarını taahhüt ederlerse biz inşaat alanının artırılmasını kabul ederiz. İleride orada trafik sorunu gibi çeşitli sorunlar yaşanırsa herkes sıkıntı yaşar. Biz hem devletin, hem de Aydın’ın zarar etmemesini istiyoruz.”



Çine Madran Gazetesi



Geri Dön