09 / 05 / 2024

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu? 

Hasankeyf-Gercüş-Midyat arasındaki mesafeyi kısaltacak olan Hasankeyf-Gercüş Tüneli, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın uzaktan bağlantı ile katılım gösterdiği törenle bugün açıldı. İşte Hasankeyf-Gercüş Tüneli ile ilgili detaylar...



Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli'nin açılışında açıklamalarda bulundu. 39.4 kilometrelik yolun bağlantı yollarının tamamlandığına dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu tünel ile Batman'ın ilçeleri ve bölgedeki diğer yerleşim yerleri arasında hızlı ve konforlu bir ulaşımın sağlanacağına dikkat çekti. 

"Bu güzel metro ile tünelle ve önündeki viyadükle bu güzel şehirlerimize bağlantıları kuruyoruz" diye konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Hasankeyf-Gercüş Tüneli'nin 2.5 senede tamamlandığını da belirtti. 

Hasankeyf-Gercüş Tüneli, 910 milyon Türk Lirası yatırım tutarıyla hayata geçirildi. Güvenli ve konforlu bir ulaşıma katkıda bulunacak iki tüp şeklindeki tünelin, bölgenin trafiğine de nefes aldırması planlanıyor. 

Hasankeyf-Gercüş Tüneli açıldı! Hasankeyf-Gercüş Tüneli kaç liraya mal oldu?  

Hasankeyf-Gercüş Tüneli, konforlu ulaşıma ek olarak zamandan tasarruf edilmesini de sağlayacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuyla ilgili açıklamasında, "Sevgili Hasankeyfliler, sizleri en kalbi duygularımla, muhabbetle selamlıyorum. Hasankeyfimize kazandırdığımız tünelin ve bağlantı yollarının hayırlı olmasını diliyorum" ifadelerini kullandı. 

Emeği geçen herkesi tebrik ettiğine vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu güzel metro ile tünelle ve önündeki viyadükle bu güzel şehirlerimize bağlantıları kuruyoruz. Gerek Bakanıma gerekse çalışma arkadaşlarına yemyeşil bir hazırlığı yapmış olmaları nedeniyle teşekkür ediyorum" diye konuştu. 

"Medeniyetin tarihin kültürün petrolün şehri Batman'ın önündeki fırsatları kullanacağından şüphe duymuyoruz" ifadelerini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm ilçeleriyle Batman'ı ülkemizin önde gelen ihracat şehirlerinden yapacaklarına dikkat çekti. Batman'ın çok bedel ödediğini dile getiren Erdoğan, "Dünyanın gündeminde kriz varken biz gözümüzü büyümeye dikiyoruz" açıklamasını yaptı. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan son dakika açıklaması: Büyük kazanç sağlayacak hazırlıklarımız var!

Bakan Bilgin'den asgari ücret, sözleşmeliye kadro ve EYT'ye ilişkin flaş açıklama!

Emekli ve memur maaş zammında son dakika! Ek zam geliyor! İşte ilk rakamlar


Geri Dön