27 / 04 / 2024

Haşim Baltacı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi!

Haşim Baltacı, mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi!

Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi. Toplantıda, Arnavutköy İlçesi’nde yapılmış ve yapımına devam edilen projeler ile ilgili bilgiler verildi.




Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, mahalle muhtarlarıyla bir araya gelerek, muhtarların sorunlarını dinledi.


Mahalle Muhtarlarıyla yapılan kahvaltılı toplantı, Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantıda, Arnavutköy İlçesi’nde yapılmış ve yapımına devam edilen projeler ile ilgili bilgiler verildi. Toplantıda, mahalle muhtarlarının istek ve sorunları Başkan Baltacı tarafından dinlenildi ve çözüm yolları konuşuldu.


Kahvaltılı toplantıda mahalle muhtarları ile bir araya gelen Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı, ilçemizde göreve başlamamızdan bu yana 2 yıl geçti. Hepimiz seçilmişler olarak, bulunduğumuz konumda, Arnavutköy için en iyisini yapmaya çalışıyoruz. Arnavutköy, diğer ilçelerden farklı olarak yoğun iş gücünün olduğu, daha fazla çalışmayı gerektiren zor bir bölge dedi.


Geçmiş yıllarda alt yapı sorunları ile bize gelen vatandaşlarımız, artık farklı taleplerle bize geliyor diyen Başkan Baltacı: “ Artık gelinen noktada, Arnavutköy’de üst yapı çalışmalarına ağırlık veriyoruz. Gençlerimizin, yaşlılarımızın ve hanımların farklı istekleri var. İlk dönem alt yapı sorunları geride kaldı” diye konuştu.


Arnavutköy Belediye Başkanı Haşim Baltacı’nın Mahalle Muhtarları yaptığı toplantıdan satır başları:


İhtiyaç oldukça Yeni Yollar Açılıyor


İmar da planda yol olarak görünüp, ihtiyaç oldukça açtığımız cadde ve sokaklarımız var. Geçmiş 5 sene baktığımızda en büyük ihalelerimiz asfalt ihalesi. Her yıl nerdeyse 20 milyona yaklaşan asfalt ihaleleri yapıyoruz. Tabi bu sadece asfaltla sınırlı değil mıcır grovak ve ekipman temini ile birlikte yatırımımızın yüzde 20 si yol çalışmalarına gidiyor. Bu dönem asfalt ihalelerimizde rahatla oldu. Yine de deforme olan yollarımız, yüksek tonajlı araçların fazla kullandığı yolar ve sanayi bölgelerimizde çalışmalar devam ediyor.



Spor Parklarımız Yapılmaya devam Ediyor


İlçemizde mahalle bazlı park bahçe, ve peyzaj çalışmalarına ağırlık verdik. Bu dönem özellikle spor parkı tarzında yaptığımız, parklarımız var. Yeni yaptığımız parklarımıza, spor aletleri, halı saha ve basketbol alanları bulunuyor. Revize ettiğimiz parklarımıza da spor aletleri ve oturma alanları ekleyerek daha faydalı hale getirdik.


Sosyal Belediyecilik


Tabi bu tarz yatırımların yanında ciddi manada sosyal belediyecilik faaliyetlerimize devam ediyoruz. Arnavutköy Belediyesi olarak birkaç yıldır üniversite okutan ailelerimize, eğitim yardımında bulunuyoruz. Yüzlerce ailemiz evde bakım yardımı alıyor. Kadın Kültür ve Sanat Merkezimizde ve Gençlik Eğitim Merkezlerimizde binlerce öğrencimiz yararlanıyor. Genelde bu tarz merkezlerimizi ilgili kişiler biliyor. Sosyal belediyeciliğe yaptığımız yatırımlar neredeyse bütçemizin yüzde 15’ne denk geliyor. ARGEM Şubelerimizde yaklaşım 60 öğretmenimiz istihdam ediliyor. Diğer görevliler hariç. Hakeza Kadın Kültür Merkezimiz ve Yaşlı Bakım Merkezimizde de yine görevlilerimiz istihdam ediliyor ve binlerce vatandaşımız yararlanıyor


Arnavutköy Kazanacak


Arnavutköy, geçmiş dönemlere nazaran yeni dönemde hızlı bir gelişme kazanacak. Çünkü çok önemli projelere ev sahipliği yapıyor. Büyük projeler biliniyor ve çokça zikrediliyor. Biz bu büyük projelerin Arnavutköy’de yer almasından ziyade, kazandırdıklarına bakmamız lazım. Yapılan 3. Havalimanı sadece Karaburun ve Yeniköy’ü değil tüm ilçemize olumlu katkıları var. Yapımı devam eden 3. Havalimanı sayesinde ilçemize farklı güzergâhlardan 4 ayrı metro ve 2 tane çok güçlü karayolu gelmektedir. Bu sayede ilçemize ulaşılabilirlik kolay olacak ve vatandaşımıza kazancı daha çok olacaktır. Havalimanı açıldığı zaman, Yeşilköy Havalimanı’ndan bu tarafa gelecek ve 2019 yılında bitmesi planlanan metro hattımız var. Yine Vezneciler istikametinden, Mescidi Selam Tramvay hattının yer altına alınması suretiyle Arnavutköy’e gelecek metro hattımız var. Bu tarz ulaşım yatırımlar sayesinde Arnavutköy 5 yıl sonra her yönüyle kazanan bir ilçe olacaktır.


Yeni bir Kimlik Kazanacak


Arnavutköyümüzün mahalleri çok şık mahaller. Bir kısmı Merkezi Mahalle ama köy statüsünden çıkmış mahallerimiz, halen dokusunu korumaktadır. Bizde bu tarz mahallerimiz ile ilgili yeni çalışmalar başlattık. Yaklaşık 15 mahallemizde kendi kimliğini koruyacak şekilde proje çalışması başlattık. 7 mahallemizin ise ilk etap çalışmaları başladı. İhaleleri yapılacak şekle gelen mahallerimiz; İmrahor, Sazlıbosna  ve Taşoluk Köyiçi mahalleleri,  1 ay içinde ise Çilingir, Haraççı, Haçımaşlı ve Yeşilbayır Mahallerimizin çalışmaları da tamamlanacak. Büyük merkez mahallerimiz ise ayrı bir konsept içerisinde değerlendiriliyor. Proje çalışması tamamlanmış ya da devam eden köy meydanlarımız yeni bir dokuya kazandırılırken, kendi kimliklerini de koruyacaklar. Proje çalışmaları biten mahallerimizin, muhtarlarını davet edeceğiz. Yapılan çalışmayı anlatıp, bilgi vereceğiz.


Yönetim Merkezi Bitme Aşamasında


Bu dönem bitecek Yönetim Merkezimiz var. Eylül, Ekim gibi bize teslim edilecek. Yönetim Merkezimizin yanında İstanbul’da ilk 5 girecek şekilde inşa edilen; kültür merkezimiz, hemen altından güzel bir  nikah sarayımız, 2 salonlu ayrıca 1000 kişiye yemek verebilecek. Yapımı bitme aşamasında olan merkezlerimizin yanında ise Kaymakamlığa tahsis edilmiş kamu binaları yer alacak. Kaymakamlık binalarının proje çalışması tamamlandı. Bu yıl içerisinde yapımı başlayacak. Ayrıca bu merkezimizde Ticari alanlarımız var. Bloklarımızdan bir tanesi yapıldı. Diğer ticari bloklarımızla ile ilgi ise ihaleye çıkacağız. Yapılacak bloklarımızın üst katları ofis, alt katlarını ise alış-veriş merkezleri olarak düşünülmektedir.


Katlı Otopark ve Meydan Düzenlemesi


Eski stadyumun bulunduğu alan için talep ettiğimiz katlı otopark ve meydan düzenleme çalışması Büyükşehir Belediyesince Kabul edildi. Bu yıl içerisinde yapımı başlayacak. 800 ile 1.000 araç kapasiteli bir otoparkı olacak olan meydan çalışmamızın, üst kısmında açık alan düzenlemesi, peyzaj düzenlemesi ile Arnavutköy’ün en büyük meydanı olacak. Diğer hizmetlerimiz gibi bu çalışmamızda, Arnavutköylülerin hizmetine sunulacak.


Düşlenilen Bir Yaşam Merkezi


Belediyemiz tarafından kademe alanı olarak kullanılan merkezimiz, yakın zamanda Yaşam Alanına dönüştürülecek. Projesi belediyemiz tarafından hazırlanan yaşam merkezi, 33.192 m2 alana inşa edilecek.  İlçe halkına hizmet edecek olan yaşam merkezi, modern teknolojinin son yenilikleriyle donatılacak. Kültür Merkezi, ticarethaneler,  süs havuzları, çocuk oyun alanları ve rengârenk peyzaj düzeniyle, bugüne kadar hep düşlenilen bir yaşam merkezi, Arnavutköy’e kazandırılacak.


Program sonunda mahalle muhtarlarından gelen istek ve talepler, Belediye Başkanı Haşim Baltacı tarafından değerlendirildi. Alt yapı ve üst yapı çalışmalarından, mahallere yapılan parklara kadar,  köy meydanlarının yeni bir kimlik kazandırılmasından,  İETT son durağının taşınması ve yeni ek seferler konulmasına kadar birçok konu konuşuldu. Güncel konuların konuşulduğu toplantı, toplu fotoğraf çektirmesiyle son buldu.



Arnavutköy Belediyesi





Geri Dön