29 / 04 / 2024

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için devamlı yeni ikmal ihaleleri yapıldı ve bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3’e, 5’e hatta 8’e katlandı.



Son yıllarda derinleşen ekonomik kriz, alım gücünün düşmesi, dövizdeki önü alınamayan yükseliş ve enflasyon, hemen her kalemde olduğu gibi inşaat sektöründe de fiyatların yükselmesine neden oldu. Bu nedenle, hastane inşaatları sürekli aksadığı ve bir türlü bitirilemediği için yapımına başlandığı günden bugüne kadar 8 kata kadar maliyet artışı yaşamış oldu.

Hastane inşaatlarında maliyetler 8 katına kadar çıktı!

Sozcu.com’un haberine göre, enflasyondaki ve döviz kurlarındaki yükselişle birlikte öngörüsüzlük hastane inşaatlarını da etkiledi. Son dönemlerde yapımına başlanan hastaneler için sürekli yeni ikmal, yani tamamlama ihaleleri yapıldı. Bu nedenle, hastanelerin astarı yüzünden pahalıya geldi. Hastane inşaatları için tahmin edilen maliyet 3'e, 5'e ve hatta 8'e katlanmış oldu. 300 yataklı Antalya Aksu Devlet Hastanesi’nin yapımı için 156 milyon 566 bin lira, hastaneyi tamamlamak için ise 1 milyar 171 milyon lira ödendi ve bu nedenle maliyet 8.5'e yükseldi.

İşte detaylar...


Geri Dön