Genel

Hatay Havalimanı’nda son dakika gelişmesi! Hasarlar onarıldı, havalimanı uçuşa hazır!

Deprem felaketleri sonucunda önemli ölçüde hasar gören Hatay Havalimanı pistindeki onarım çalışmaları tamamlandı. Hatay Havalimanı’nın öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünün uçuşa hazır hale getirildiği bildirildi.Havalimanı yaklaşık bir haftadır uçuşlara kapatılmıştı

Hafta başında Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçeleri merkezli peş peşe yaşanan depremlerin ardından aldığı hasarlar sonucu uçuşlara kapatılan Hatay Havalimanı pistindeki tahribat, İGA inşaat ve teknik ekiplerinin 96 saatlik çalışmaları sonucunda uçuşlara hazır hale getirildi. Havalimanı yaklaşık bir haftadır uçuşlara kapatılmıştı.

Afet bölgesine yapılan lojistik yardımların ulaştırılması için hayati öneme sahip Hatay Havalimanı’nın pistinin öncelikli olan iki kilometrelik bölümündeki çalışmaların, bugün itibarıyla tamamlandığı bildirildi.

Bölgeyi sarsan depremler sonucunda havalimanındaki 3 kilometrelik pistin 45 ayrı noktasında oluşan parçalanma ve yarıklar nedeniyle Hatay Havalimanı ulaşıma kapatılmıştı. Şehir merkezine yaklaşık 6 kilometre mesafedeki ve yardımların bölgeye ulaştırılması açısından kritik önem taşıyan havalimanının bir an önce hizmete açılması bekleniyordu.

BÖLGE YAŞAM KORİDORU OLACAK

Onarım çalışmalarının tamamlandığını belirten İGA İstanbul Havalimanı Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen, Hatay Havalimanı’nın, İGA ekiplerinin gerçekleştirdikleri başarılı operasyon sonucunda bölge için adeta bir yaşam koridoruna dönüşeceğini savundu. İGA İstanbul Havalimanı Teknik Hizmetler Genel Müdür Yardımcısı Fırat Emsen, 96 saat gibi oldukça kısa bir zaman diliminde 150 kişilik İGA teknik ekibinin, 45 adet büyük ve 250 adet küçük onarım noktasını tamir ettiğini söyledi.

50 İŞ MAKİNESİ GÖREV YAPTI

Yaklaşık 5 bin metrekare alanın, 4 gün içinde tekniğine uygun asfalt ve beton malzemelerle yeniden imal edildiğini kaydeden Fırat Emsen, şunları söyledi: “Alanda toplamda 50 iş makinemiz görev yaptı ve sonuç olarak bu kadar kısa bir zaman içerisinde pistimizi onardık ve operasyonlara hazır hale getirdik. Hedefimiz; buradaki pistin öncelikli olarak 2 kilometrelik bölümünü açarak ikmalin havayoluyla gerçekleştirilip buraya ve depremden etkilenen çevre şehirlere iletilmesini sağlamaktı. 12 Şubat Pazar günü itibarıyla da yine koordineli bir biçimde Hatay Havalimanı pistini yeniden hizmete hazır hale getirebilmek çok kritik bir konuydu. Sonunda ekiplerimiz, insanüstü bir çaba göstererek 96 saat boyunca geceli gündüzlü bir çalışma sergiledi ve bir an önce Hatay Havalimanı’nı yeniden aktif hale getirebildik.”