27 / 04 / 2024

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek!

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek!

Hatay İngiliz Okulu restore edilecek. Başkan Savaş, tarihi yapı olan İngiliz okuluna ziyaret sebebinin Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde olan tarihi yapının korunarak, restore edilip değerlendirilmesi olduğunu belirtti.



HATAY Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Samandağ ilçesinde bulunan tarihi yapı İngiliz okulunun restore edileceğini söyledi. 


İngiliz okuluna heyet halinde gelen Başkan Savaş ile Başkan Nehir’i Samandağ Ortodoks Kilise Vakfı Başkanı Dr. Dimyan Emektaş ile kalabalık bir halk topluluğu karşıladı. Karşılamada Belediye Meclis üyesi Berigel Başkan Savaş’a çiçek takdim ederek mahalleye ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirdi.

Başkan Savaş’a tarihi bina ile ilgili bilgi veren Ortodoks Kilisesi Vakfı Başkanı Dr. Dimyan Emektaş, "Halk arasında her ne kadar İngiliz Okulu olarak bilinse de aslında orası Osmanlı döneminde inşa edilen İngiliz Okulu kompleksinin yemekhane ve yatakhane bölümü kalmış. Derslikleri ve diğer bölümleri ise ne yazık ki yakın tarihimizde yıkılıp yerine park yapılmış. Anadolu Medeniyetler Müzesi başta olmak üzere bilimsel akademilerin en önemli bölümlerini Atatürk kurdurmuştur. Bunu yaparken temel amacı Anadolu’da hüküm sürmüş medeniyetlerin eserlerini korumak ve geçmiş uygarlıkları gelecek kuşaklara taşıtmaktır”dedi. 


Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, tarihi yapı olan İngiliz okuluna ziyaret sebebinin Büyükşehir Belediyesi'nin mülkiyetinde olan tarihi yapının korunarak, restore edilip değerlendirilmesi olduğunu belirtti. 


Hürriyet


Geri Dön