06 / 05 / 2024

Hatay Samandağ'daki eski çarşı binası yenilenecek!

Hatay Samandağ'daki eski çarşı binası yenilenecek!

Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kent merkezindeki eski çarşı binasının yıktırılarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında modern bir yapıya dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi.



Kent merkezindeki eski çarşı binası, kentsel dönüşümle modern bir yapıya dönüştürülecek. Belediye Başkanı Mithat Nehir, mülk sahipleriyle bir araya geldi, ön hazırlıklar hızlandı...


Samandağ Belediye Başkanı Mithat Nehir, kent merkezindeki eski çarşı binasının yıktırılarak kentsel dönüşüm projesi kapsamında modern bir yapıya dönüştürülmesi için çalışma başlattıklarını söyledi. Mithat Nehir, tarafları bir araya getirdi.

      

Belediye Başkanı Mithat NEHİR, Samandağ merkezinde bulunan eski çarşı binasının mülk sahipleriyle 2. toplantısını yaptı.

      

Eski kasaplar ve balıkçılar, büro ve dükkanlar, Mal Müdürlüğü, Vergi Dairesi, Belediye'ye ait inşa edilmemiş üst iki katın da bulunduğu eski çarşısının yeniden yapılmasıyla ilgili, Samandağ Belediye Başkanı Mithat NEHİR'in çağrısıyla Belediye hizmet binasında bulunan eski Meclis salonunda 2. Bir toplantı gerçekleşti.

      

Toplantıya; eski balıkçılar ve kasaplar çarşısı mülk sahipleri, büro ve dükkan mülk sahipleri, Samandağ Mal Müdürlüğü Müdiresi, Samandağ Belediye Başkanı ve yetkililer katıldı.

      

Kentsel Dönüşüm Yasası ve inşaatın genel durumu ile ilgili sunumu, İnşaat Mühendisi Onur Şan SAHİLLİ yaptı.

      

Mimar Ali AŞTAH ise, yapılması düşünülen binanın teknik özellikleri ve kentsel dönüşüm yasalarının ilgili maddelerini anlattı, mülk sahiplerinin her birine düşen metrekare miktarını ortalama olarak belirtti.

 

Toplantıda, yeni çarşı binasının yapılmasıyla ilgili en kısa zamanda gerekli adımların atılacağı da ifade edildi.                      



Antakya Gazetesi


Geri Dön