07 / 05 / 2024

Hatay'da icradan 19.8 milyon TL'ye satılık paketleme konserve tesisleri!

Hatay'da icradan 19.8 milyon TL'ye satılık paketleme konserve tesisleri!

Dörtyol İcra Dairesi, Hatay İli, Dörtyol İlçesi, 1715 Parsel, ikiyolarası Mevkii'nde yer alan paketleme konserve tesislerini 23 Ekim 2014 tarihinde saat 14:30 - 14:35 arasında ihaleye çıkarıyor.



Dörtyol İcra Dairesi, Hatay İli, Dörtyol İlçesi, 1715 Parsel, ikiyolarası Mevkii'nde yer alan 79350.99metrekarelik paketleme konserve tesislerini satışa çıkardı. Paketleme konserve tesislerinin toplam bedeli 19 milyon 837 bin 747,50 TL olarak belirlendi. 


Söz konusu paketleme konserve tesislerinin ihalesi, 23 Ekim 2014 tarihinde saat 14:30 - 14:35 arasında Dörtyol Belediyesi Meclis Salonu'nda yapılacak. 


İHALE İLANI:


GM.SATIŞ 

İKİYOLARSI MEVKİİ 1715 PARSEL İCRA MÜDÜRLÜĞÜ - Evrak No: 2006/265


T.C. DÖRTYOL İCRA DAİRESİ


2006/265 TLMT.


TAŞINMAZIN AÇIK ARTIRMA İLANI


Satılmasına karar verilen taşınmazın cinsi, niteliği, kıymeti, adedi, önemli özellikleri:


1 NO'LU TAŞINMAZIN


Özellikleri : Hatay İli, Dörtyol İlçesi, 1715 Parsel, ikiyolarası Mevkii, Taşınmaz tapu kaydında 79350.99m2 olup niteliği paketleme konserve tesisleri müştemilatı arsası ve bahçe olarak kayıtlı olduğu görüldü,parselin doğusu e-91 İskenderun -Adana karayolu ve kısmen 135 nolu parsel ,batısı devlet demiryolu ,kuzeyi 138 ve 139 nolu parsel,güneyi 131 ve 1355 nolu parseller ile çevrilidir.söz konusu parselin bir kısmında yıkık virane olmuş binaların olduğu.geriye kalan az bir kısmında narenciye bahçesi olduğugörüldü.arazi üzerinde bulunan binaların kullanılmayacak halde oldukları çatı,kapı.pencere gibi kısımlarının olmadığı geriye kalan kısımlarında ekonomik değerinin olmadığı tespit edilmiştir,arazi üzerinde muhtelif yaşlarda mevcut haliyle bakım ve gelişmelerinin iyi olmadığı tespit edilmiştir,arazinin toprak yapısı bakımından verimli ve birinci sınıf tarım arazisi niteliğindedir,parselin ana yol üzerinde olması ,etrafında fabrikalaşmaların olduğundan her ne kadar anılan yerde az miktarda narenciye bahçesi olsa da arazinin tamamının fabrika yada işletme arazisi olarak değerlendirimesi gerekmektedir.


Adresi : Yeşilköy Mh.E-5 Karayolu Üzeri Dörtyol / HATAY


Yüzölçümü : 79.530,99 m2


Arsa Payı :


imar Durumu : İmar planında KDKÇA( Konut Dışı Kentsel Çalışma Alanı) olarak


görülmekte olup,E:0.40 Yükseklik:7,50m dir.


Kıymeti : 19.837.747,50 TL


KDV Oranı :Yok


Kaydındaki Şerhler : Tapu kaydı gibidir.


1. Satış Günü : 23/10/2014 günü 14:30 - 14:35 arası


2. Satış Günü : 18/11/2014 günü 14:30 - 14:35 arası


Satış Yeri : DÖRTYOL BELEDİYESİ MEZAT(MECLİS SALONU)


Satış şartları : 1- ihale açık artırma suretiyle yapılacaktır. Birinci artırmanın yirmi gün öncesinden, artırma tarihinden önceki gün sonuna kadar esatis.uvap.gov.tr adresinden elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada tahmin edilen değerin %50 sini ve rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmek şartı ile ihale olunur. Birinci artırmada istekli bulunmadığı takdirde elektronik ortamda birinci artırmadan sonraki beşinci günden, ikinci artırma gününden önceki gün sonuna kadar elektronik ortamda teklif verilebilecektir. Bu artırmada da malın tahmin edilen değerin %50 sini. rüçhanlı alacaklılar varsa alacakları toplamını ve satış giderlerini geçmesi şartıyla en çok artırana ihale olunur. Böyle fazla bedelle alıcı çıkmazsa satış talebi düşecektir.


2- Artırmaya iştirak edeceklerin, tahmin edilen değerin % 20'si oranında pey akçesi veya bu miktar kadar banka teminat mektubu vermeleri lazımdır. Satış peşin para iledir, alıcı isteğinde (10) günü geçmemek üzere süre verilebilir. Damga vergisi. . 1/2 tapu harcı ile teslim masrafları alıcıya aittir. Tellaliye resmi, taşınmazın aynından doğan vergiler satış bedelinden ödenir.


3- İpotek sahibi alacaklılarla diğer ilgilerin (*) bu gayrimenkul üzerindeki haklarını ö/ellikle faiz ve giderlere dair olan iddialarını dayanağı belgeler ile (15) gün içinde dairemize bildirmeleri lazımdır; aksi takdirde hakları tapu sicil ile sabit olmadıkça paylaşmadan hariç bırakılacaktır.


4- Satış bedeli hemen veya verilen mühlet içinde ödenmezse icra ve İflas Kanununun 133 üncü maddesi gereğince ihale feshedilir. İhaleye katılıp daha sonra ihale bedelini yatırmamak sureti ile ihalenin feshine sebep olan tüm alıcılar ve kefilleri teklif ettikleri bedel ile son ihale bedeli arasındaki farktan ve diğer zararlardan ve ayrıca temerrüt faizinden mütcselsilcn mesul olacaklardır. İhale farkı ve temerrüt faizi ayrıca hükme hacet kalmaksızın dairemizce tahsil olunacak, bu fark. varsa öncelikle teminat bedelinden alınacaktır.


5- Şartname, ilan tarihinden itibaren herkesin görebilmesi için dairede açık olup gideri verildiği takdirde isteyen alıcıya bir örneği gönderilebilir.


6- 3065 sayılı KDV kanununun 17.maddesinin 4.fıkrasına eklenen 1 bendi uyarınca , 30/01/2002 tarih ve 4743 sayılı kanun hükümlerine göre kurulan varlık yönetim şirketlerinin bankalar.özel fınans kurumları ve diğer mali kurumlardan devraldığı alacakların tahsili amacıyla bu alacakların teminatını oluşturan mal ve hakların (müzayede mahallinde satışı dahil) teslimi ile aynı kanuna göre finansal yeniden yapılandırma çerçeve anlaşmaları hükümleri kapsamında yeniden yapılandırılan borçların ödenmemesi nedeniyle bu borçların teminatını oluşturan mal ve hakların alacağa mahsuben veya satışa iştirak edecek üçüncü şahısların söz konusu mal ve hakları satın alması (müzayede mahallinde satışı dahil) teslimi KDV den istisna tutulmuşturdır


7-Satışa iştirak edenlerin şartnameyi görmüş ve münderecatını kabul etmiş sayılacakları, başkaca bilgi almak isteyenlerin 2006/265 Tlmt. sayılı dosya numarasıyla müdürlüğümüze başvurmaları ilanolunıır.23/08/2014


(İİKm.126)_


(*) ilgililer tabirine irtifak hakkı sahipleri de dahildir.


* : Bu örnek, bu Yönetmelikten önceki uygulamada kullanılan Örnek 64'e karşılık gelmektedir.


İhale ilanı için tıklayın


Geri Dön