29 / 04 / 2024

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen toplamda 500 konteynerli "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.



Hatay'ın Antakya ilçesinde Güney Kore'nin de desteğiyle depremzedeler için hayata geçirilen ve toplamda 500 konteynerın yer aldığı "Kore-Türkiye Dostluk Kenti"nin açılışı yapıldı.

Konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Güney Kore'nin  Ankara  Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu açılışa, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, Hatay Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Güney Kore Dışişleri Bakanlığı Kalkınma İşbirliği Dairesi Genel Müdür Yardımcısı Lee Kyu-ho ve davetliler katılım sağladı.

Güney Kore'nin Ankara Büyükelçiliği tarafından yapılan açıklamaya göre, söz konusu açılışa katılan Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik burada önemli açıklamalar yaptı. 

Hatay daki 500 konteynerli Kore-Türkiye Dostluk Kenti açıldı!

İşte Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik tarafından konu ile ilgili olarak yapılan o açıklamalar...

Verilen bilgiye göre, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik burada konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, ülkesinin, Türkiye'nin zor zamanlarda Güney Kore'ye yaptığı yardımın karşılığını ödemenin bir yolu olarak 6 Şubat depremzedelerinin yaşayacağı Kore-Türkiye Dostluk Kenti’nin kurulmasını desteklediğini ve bu insanların bir an önce normal yaşamlarına dönmesini umduğunu dile getirdi.

Söz konusu konu ile ilgili olarak aktarılan detaylara göre, Hatay Vali Yardımcısı Bekir Sıtkı Dağ, Kore-Türkiye Dostluk Kenti için destek sağlayan Güney Kore hükümeti ve Kore halkına teşekkürlerini sunarak, depremzedelerin yaralarının tamamen iyileştirilemese de Kore-Türkiye Dostluk Kenti’nde normal yaşamlarına dönebileceklerini ve umut dolu bir gelecek yaratabileceklerini dile getirdi.

Söz konusu konu ile ilgili olarak verilen bilgilere göre, Kore-Türkiye Dostluk Kenti’nin açılış töreninden sonra Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik, Hatay Antakya'daki Sevsen-Nevzat Şahin Ortaokulu'nu ziyaret ederek, ülkesinin Türkiye'ye yaptığı insani yardımlar projesinin uygulandığı ortaokulun tadilat ve yenileme çalışmalarının tamamlama törenine de katılım sağladı.

Ayrıca paylaşılan detaylara göre, Güney Kore'nin Ankara Büyükelçisi Lee Won-Ik burada okul yetkilileri ve velilerle birlikte baştan sona yenilenmiş olan kütüphaneyi, bilgisayar, müzik ve sanat odasını gezdi.

Gölcük Belediyesi 9 iş yeri satacak! Kaçırmayın!

İstanbul barajları alarm veriyor! Su seviyesi yüzde 21’e düştü

Belediye 8 kat imarlı arsa satacak!


Geri Dön