Hatay'daki deprem konutları için zemin sorunu iddiası! Yanlış yere mi yapılıyor?
6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinde en çok hasar alan bölgelerden biri de Hatay oldu. Hatay'da hayata geçirilecek deprem konutlarında her 100 konuttan sadece 3,7'si tamamlanması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'da deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? İşte ayrıntılar...
Hatay deprem konutlarının yapım aşaması devam ediyor. Depremlerde en çok hasar alan illerden biri olan Hatay'da şu ana kadar her 100 konuttan sadece 3,7'sinin yapılması dikkatleri üzerine çekti. Hatay'daki deprem konutları yanlış yere mi yapılıyor? Hatay'da deprem konutlarında zemin sorunu mu var?
EN AZ KONUT HATAY'DA YAPILDI!
Sözcü Gazetesi'nde yer alan habere göre; Hatay'da yapılan deprem konutları ile ilgili veriler, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın hasar tespit raporları ile TOKİ’nin resmi internet sitesinde yayınlandı.
6 Şubat depremlerinden zarar gören 11 ilde yıkılan konutların yerine yenilerini yapma sözünü veren iktidar en az oranda konutu Hatay ilinde gerçekleştirdi.
HATAY'DAKİ DEPREM KONUTLARINDA ZEMİN SORUNU MU VAR?
11 ilin tamamında yıkılan her 100 konuttan 3.7’sini tamamlayan iktidar Hatay’da her bin konuttan sadece 5’ini bitirmesi tüm gözleir üzerine çevirdi.
İMO açıklamasında, deprem bölgesindeki kalıcı konutların yer seçimi yanlışlıklarından, sorunlu imalatlara kadar bir çok konuda yanlışlıklar yapıldığına işaret etti.
İMO'nun açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Bu durum denetim ve planlama hizmetlerinin yeterince yapılamadığı kuşkusunu doğurmaktadır” denildi.
İMO, ülke genelindeki 10 milyonu aşkın yapı stokunun önemli bölümünün riskli olduğunu, zemini sorunlu bölgelere çok katlı imar izni verildiğini, mühendislik hizmetlerinin kağıt üzerinde kaldığını yapı üretimi ve denetiminin piyasanın kuralsız karlılık hesaplarına teslim edildiğini aktardı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan: "Bu yıl sonuna kadar 200 bin evi teslim etmiş olacağız"
|