28 / 04 / 2024

Hatay'daki meclis binasının son hali mecliste!

Hatay'daki meclis binasının son hali mecliste!

Hatay ilinde bulunan meclis binasının son hali meclis gündemine taşındı. İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı binanın son durumuna ilişkin soru önergesi hazırladı...



Hatay daki meclis binasının son hali mecliste!

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, Hatay ilinde bulunan meclis binasının son haline ilişkin soru önergesi hazırladı. Sıdalı sorularının Kültür Ve Turizm Bakanı Mehmet Ersoy tarafından yanıtlandırılmasını talep etti.

Sıdalı önergesinde, "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün son nefesine kadar Türkiye topraklarına katmak için çalıştığı 23 Haziran 1939 tarihinde Türkiye Cumhuriyeti'ne katılım kararı alınmasına ev sahipliği yapmış olan Hatay Devleti'nin Meclis binasının son hali kamuoyunun vicdanını derinden yaralamaktadır." şeklinde ifadelerde bulundu.

Binanın 1927 yılında yapımı tamamlanmış tarihi öneme sahip söz konusu mekân kiralama usulüyle bir firmayla anlaşılarak çeşitli işletmelere tahsis edildiğini hatırlatan Sıdalı, "Bu yapılan kiralama işlemi neticesinde binada yapılan değişiklikler sebebiyle meclis binasının son hali Hatay halkı tarafından rahatsızlıkla karşılanmakta ve büyük tepki toplamaktadır. Çeşitli yerel ve ulusal basın kuruluşlarının yayınları bu durumu ülke genelince gözler önüne sermiş ve üzüntüyle karşılanmasına sebep olmuştur." diyerek bu kapsamda 3 soru sordu.

Sıdalı'nın soruları

1 - Hatay ilimizde bulunan söz konusu meclis binasını kiralayan firmaya binanın dokusu ve önemi doğrultusunda herhangi bir düzenleme yaptırımınız olacak mıdır?

2- Meclis binasının müzeye dönüştürmek adına vatandaşlarımızdan gelen taleplere yönelik bir çalışmanız olacak mıdır?

3- Bahse konu meclis binamız ve benzeri nitelikte çeşitli şekillerde kiralanan yapılarımızı kiralama yapan kişiler/fırmalar tarafından istedikleri tür veya şekilde işletme yetkileri var mıdır?


 


Geri Dön