08 / 05 / 2024

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.



Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

YATIRIMLARLA HATAY'IN TURIZM POTANSIYELI ARTIRILMALI

Hatay'ın turizm alanında Akdeniz'in parlayan bir yıldızı olabileceği ifade ediliyor. Hatay Turizmini Geliştirme ve Yeniden Yapılandırma Komisyonu ve ULİKAD Başkanı Ömer Niziplioğlu, Hatay'ın iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini, enkazların kaldırıldığını ve yollar ile altyapıya yönelik çalışmaların yapıldığını belirtti. Ancak Hatay'ın eskisi gibi olamayacağına dikkat çeken Niziplioğlu, planlı bir çalışma ile Hatay'ın Akdeniz turizm kentine dönüştürülerek çekim merkezi haline getirilmesini hedeflediklerini söyledi. Hatay'ın deniz turizminin geliştirilmesi için Samandağ ile Arsuz arasındaki denizin turizme açılması ve otellerin inşası gibi adımların atılması gerektiğine inanıldığını dile getirdi.

Hatay'ın önemli bir kültür ve turizm merkezi olduğuna vurgu yapılan açıklamada, Antakya'da bulunan Saint Pierre kilisesi ve Habibi Neccar Camisi gibi önemli tarihi ve dini mekanlara dikkat çekildi. Mevcut otellerin durumunun turizm için uygun olmadığı ifade edilirken, planlı bir kalkınma beklendiği belirtildi. Turizm için umut verici adımların atılmaması durumunda Hatay'ın eskisi gibi olmayacağı vurgulandı.

 


Geri Dön