08 / 05 / 2024

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

Hataylı turizmciler, deprem sonrası turizm sektörünü canlandırmak için yatırım bekliyor. Deniz turizmi ve planlı çalışmalarla Hatay, Akdeniz'in gözde turizm merkezi olmayı hedefliyor.



UZUN VADELI PROJELERLE HATAY'IN TURIZM POTANSIYELI DEĞERLENDIRILMELI

ULİKAD Başkanı Niziplioğlu, Hatay'ın turizm potansiyelinden tam anlamıyla yararlanmak için uzun vadeli projelerin hayata geçirilmesi gerektiğini ifade etti. Hatay,  Adana  ve Mersin'in bir arada ele alınarak deniz turizmine kazandırılması gerektiğini belirtti. Bu sayede bölgede önemli bir turizm destinasyonu oluşturulabileceğini ve dış ticaret açığının önemli ölçüde kapatılabileceğini söyledi. Ayrıca, kültür turizmi için Urfa ve Mardin gibi yerlerin de geliştirilmesi durumunda Hatay için büyük bir fırsat olacağını ifade etti.

Hataylı turizmciler yeniden canlanma için yatırım bekliyor!

CRUISE TURIZMI HATAY'A YENI BIR SOLUK GETIREBILIR

Akdeniz Bölgesi'nde cruise turizminin düşünülmesi gerektiğine dikkat çeken Niziplioğlu, Hatay'da molozların tarım arazisine atıldığına ve bunun yerine atık malzemelerin temizlendikten sonra sahillerde kullanılarak cruise gemisi limanları yapılması önerisinde bulundu. Doğu Akdeniz turizminin potansiyeline dikkat çeken Niziplioğlu, Türkiye'nin birçok turistik yeri olduğunu ve bu alanlardan faydalanmanın önemli olduğunu belirtti. Hatay'ın deniz turizmiyle yeniden canlanabileceğini ve cazibe merkezi haline gelebileceğini ifade etti. Özellikle Samandağ, Arsuz, Yayladağı ve Hatay'ın sahil bölgelerinin turizm kenti olarak geliştirilmesiyle Hatay'ın büyük bir potansiyele sahip olduğunu belirtti. Hatay'ın yeniden planlanması ve zeminin güçlü Amanos Dağı üzerine inşa edilmesi gerektiğini vurguladı.


Geri Dön