16 / 05 / 2024

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

İstanbul Havalimanı'na taşıma hizmeti sağlayan Havaist firması, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde 23 bin yolcu taşıyarak rekora imza attı.



Öte yandan Kurban Bayramı tatilinin son gününde İstanbul Havalimanı’nda tüm zamanların rekoru kayda geçti. Son gün gerçekleşen bin 642 uçuşla toplam 256 bin 961 yolcu seyahat yaptı.

Ülkenin dünyaya açılan kapısı ve Avrupa’nın en yoğun havalimanı arasında bulunan İstanbul Havalimanı, 9 günlük Kurban Bayramı tatilinin son gününde yeni bir rekora imza attı.

2 Temmuz Pazar günü, İGA İstanbul Havalimanı’nda toplam bin 642 uçuşa ve 265 bin 961 yolcuya ev sahipliği yapıldı. Açılışından bu zamana kadarki en fazla yolcu sayısına ulaşan İstanbul Havalimanı, "Günlük yolcu sayısı rekorunu" kırdı.

Havaist, bir günde 23 bin yolcu taşıyarak rekor kırdı!

Ramazan Bayramı’nın son günü olan bu sene 23 Nisan'da günlük bin 548 uçuş ve 244 bin 709 yolcuya hizmet sağlamıştı.

Açık ve kapalı 40 bin araç kapasiteli İGA İstanbul Havalimanı otoparkı da bayram tatili boyunca yoğunluktan etkilendi. 10 bin araç kapasiteli katlı otopark dolup taşarken, açık otopark kısmında, araç kiralama ve vale hizmeti veren katlarda da yoğunluk yaşandı.

Ayrıca İstanbul Sabiha Gökçen (İSG) Havalimanı’nda geçen hafta toplam 729 uçuş yapılırken, 123 bin 40 yolcuya da ev sahipliği yapıldı. Yoğunluk beklentisinin yüksek olduğu bu dönemde yolcu sayılarında yaşanan büyük artış, İSG’nin bir rekora daha imza atmasını sağladı.

Luxense Bahçelievler'de lansman fiyatları ile son fırsatlar! Yeni proje!

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

Yenilenebilir enerjinin payı artıyor! Güneş ve rüzgar elektrik üretiminde nükleeri geçti!


Geri Dön