17 / 05 / 2024

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO Genel Müdürü Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarına dikkat çekti ve çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...



Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO) Genel Müdürü Ahmet Güldal, bir son dakika açıklaması gerçekleştirdi ve hububat rekoltesi ile TMO randevu sistemine ilişkin değerlendirmeler yaptı. Hasat dönemini yoğun şekilde yaşadıklarına ve 2023 rekoltesinin bereketli geldiğine dikkat çeken Ahmet Güldal, 21 milyon ton civarında buğday ve 8,5 milyon ton civarında arpa beklediklerinin altını çizdi.

Güldal, Çukurova, Güneydoğu ve Akdeniz'de hasadın neredeyse tamamlandığını, Marmara ve Ege bölgesinde sonuna yaklaşıldığını ve İç Anadolu Bölgesi'nde de bunun yoğunlaşarak süreceğini aktararak, rakya'da hasada yeni başlandığına, Doğu Anadolu'nun ise daha sonra devreye gireceğine dikkat çekti. 

Son gelen yağışların etkisiyle çok güzel verimlilik yaşandığını da işaret eden Güldal, "Üreticilerimiz buğday ve arpada birim alandan dönüm başına son yılların en yüksek verimini alıyor" diyerek bunun rekolteye ciddi manada katkı sağladığına da dikkat çekti. 

TMO dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 


Geri Dön