06 / 07 / 2024

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO Genel Müdürü Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarına dikkat çekti ve çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...



TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 6 Haziran'da buğdayda ton başına 8 bin 250 lira, arpada ton başına 7 bin lira hububat alım fiyatı açıkladığının altını çizdi ve buna ek olarak bu sene tüm üreticilere Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından buğdayda 1000 lira ve arpada 500 lira ödeneceğine vurgu yaptı. Güldal, bu şekilde üreticilerin TMO ve dışardaki tüccara, sanayiciye ürün satmaları halinde bakanlık desteklerinden faydalanacağını belirtti. 

TMO'nun aldığı fiyatların piyasanın en yüksek fiyatı olduğunu aktaran Ahmet Güldal, dolayısıyla bütün üreticilerin ürünlerini kendilerine satmak istediğine dikkat çekti. 

Şu ana kadar sistemlerinde 4 milyon ton ürün için randevu verildiği bilgisini de paylaşan Güldal, söz konusu açıklamasında "Yaklaşık 2 milyon ton ürün teslim alındı ve alımlarımız devam ediyor. 540 noktada alım noktası oluşturuldu. Bir günde 30-35 bin randevu veriliyor. Burada bir ihtiyaç söz konusu" ifadelerine yer verdi.  Tüm ürünü alabilecek şekilde depo ve personel planlamalarını yaptıklarını belirten Güldal, açıklamasında "Hiçbir üreticimizin ürünü TMO tarafından başka yerlere yönlendirilmeyecek. TMO başka yerlere ürün satın demez. Kendisine gelen ürünü alır ama bunun randevu sistemine göre planlanması gerekiyor" diye konuştu. 

TMO dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 


Geri Dön