06 / 07 / 2024

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO'dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

TMO Genel Müdürü Güldal, haftanın 7 günü üreticiden hububat alımı yaptıklarına dikkat çekti ve çiftçilere uyarılarda bulundu. İşte Güldal'ın o açıklamaları...



Günlük alım kapasitesi 220 bin tona çıkacak 

Ahmet Güldal, söz konusu açıklamasında randevu sistemlerini sürekli güncellediklerini d belirterek, yeni alım noktaları belirledikçe, yeni depolar kullanmaya başladıkça randevu sistemin genişlettiklerini dile get6irdi. 

Haftada 7 gün çalıştıklarını anımsatan Güldal, "Kurban Bayramı'nda dahi 2 gün tatil yaptık. Diğer günler alımlara devam ettik. Bu anlamda temmuz sonuna kadar 7 gün, günde 12-13 saat alım yerlerimiz açık olacak şekilde planlamamızı yaptık" dedi ve ülke genelinde günlük 120-130 bin ton ürün aldıklarını söyledi. 

Ahmet Güldal, "Temmuzda İç Anadolu yoğunlaştıktan sonra günlük alım kapasitemizi 220 bin tona çıkartacağız" açıklamasını yaptı. 

TMO dan çiftçilere son dakika çağrısı: Sakın bunu yapmayın! 

ALIM KAPATILMAYACAK 

TMO Genel Müdürü Ahmet Güldal, tüm imkan ve kapasitelerini üreticinin ürününü almaya yönelik olarak planladıklarına vurgu yaptı ve üreticiden beklentilerinin sakin olmaları, acele etmemeleri ve randevu sistemini kullanarak ürünlerini getirmelerini sağlamak olduğunun altını çizdi. 

TMO'nun alımları kapatmayacağını da açıklayan Ahmet Güldal, "İleri tarihlere doğru sürekli alacağız. Piyasada bizim altımızdaki fiyatlara ürünlerini vermelerini istemiyoruz. TMO'nun fiyatları referans fiyatlardır" dedi ve bunun altında ürün vermelerini arzu etmediklerini dile getirdi. 

"Arada 1-2 bin lira fark var. Üreticimizin 1 yıllık emeklerinin karşılığı, bize teslim süreleri gecikse bile devlet tarafından, TMO tarafından alınacak ve üreticilerimiz zarar yaşamayacak" diyen Güldal, geçtiğimiz sene  7 milyon ton ürün aldıklarını, bu sene 10 milyon tonu geçebileceklerini söyledi. 

Kira uyuşmazlıklarında arabuluculuk 1 Eylül’de resmen başlıyor!

Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan’dan kritik dolar açıklaması geldi!

Migros'ta 24'lü tuvalet kağıdı 99 TL'ye, Ace çamaşır susuz yağ söküçü 32 TL'ye düştü!

Kamuya olan 370,4 milyar liralık borç yapılandırıldı! Şimdi sıra taksit ödemelerinde! Aman bu tarihi kaçırmayın!

 


Geri Dön