04 / 05 / 2024

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...



Alışverişi Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği Başkanı Hüseyin Altaş, AVM’lerde markalar açısından çok fazla sirkülasyon yaşandığına dikkat çekti ve “Salgın öncesinde yüzde 100’e yakın olan doluluk oranları yüzde 7-8 geriledi” diye konuştu. 

KDM Alışveriş Merkezleri Kiralama ve Yönetim Danışmanlık Kurucusu Murat İzci ise oluluk oranları yüzde 85’lere düşmüş durumda olduğuna ve doğru zamanda doğru tepkiler verebilen AVM’lerin bir şekilde kiracılarını elinde tuttuğuna dikkat çekti. 

Hayalet AVM lerin sayısı katlandı! AVM ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor!  

AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor

Son zamanlarda pek çok AVM bankalara devredildi. Profilo AVM İş Bankası portföyünde iken Ankara’da yer alan  Next Level AVM ise Ziraat Bankası’nda. Ziraat’te ayrıca Ora AVM’de yer alıyor. Banka, geçtiğimiz aylarda ayaşehir Palladium AVM'yi de İsra Group İnşaat'a sattı. Dünya'dan Yener Karadeniz'in haberine göre; diğer taraftan geçen senelerde VakıfBank tarafından haczedilen ve Samsun’da bulunan Makro AVM, 87 milyon Türk Lirası bedel biçilerek ihale ile satışa sunuldu. Yine Adana’da konumlanan ve pandemide kapanan  65 bin metrekarelik kiralanabilir alanı bulunan  Adana  Park AVM’nin ise hastaneye dönüştürülebileceği gündemde. 

TOKİ'den 240 ay taksitle 81 ilde 150 bin konut için geri sayım başladı! Hem sıfır hem ucuz konut arayanlara büyük müjde!

0.99 faizli ev kredisi nasıl alınır? 10 yıl vadeli kredi kimlere verilecek? 

Migros'ta kırmızı et şarküteri indirimde son gün! Salam, sucuk, pastırma... İşte 11 Mayıs 2022 fiyat listesi


Geri Dön