01 / 05 / 2024

Hayat sigortasında prim üretimi yüzde 67,7 arttı

Hayat sigortasında prim üretimi yüzde 67,7 arttı

Türkiye Sigorta Birliği verilerine göre yaşam sigortalarında prim üretimi ilk dokuz ayda yüzde 67,7’lik artış gösterirken, police sayısı da 6 milyonu aştı.



Hayat sigortalarında prim üretimiyle birlikte poliçe sayısında da artış var. Hayat sigortalarındaki police sayısı 6 milyon 466 bine ulaştı. Bloomberg HT’de yayınlanan Sigota Gündemi programında. geçen yıl ilk altı ayda 4 milyon 717 bin olan yaşam sigortası police sayısının bu yılın aynı döneminde 6 milyonu aştığı açıklandı. Hayat sigortalarında altı aylık dönemde police sayısı 6 milyon 466 bine yaklaşırken yaşam sigortalarında ise bu rakam, prim üretimiyle dokuz aylık süreçte 67,7 artış gösterdi.

Yaşanan artışın şirketlerin grup yaşam sigortalarının primlerindeki güncellemelerden kaynaklandığı, bunun da prim hacimlerini yukarıya çektiği belirtiliyor.

Konut başta olmak üzere kredilerde yer alan yaşam sigortalarındaki hareketlilik de bu yıl içinde hayat sigortalarının taleplerinde etkili oldu.

Acentelere öğrenim

Türkiye Sigorta Birliği ve TOBB SAİK, sigorta acentelerinin gelişimine yönelik mühim bir iş birliğine imza attı. Acenteleri geleceğe hazırlamayı amaçlayan ve 24 Ekim 2022 -3 Şubat 20223 tarihleri içinde gerçekleşecek eğitimlerde, etkin bir acente profili oluşturulmasına ve ‘daha iyi satın alan hizmeti’ mevzularına odaklanılacak.

Allianz Türkiye, 2022 yılı itibarıyla üçüncü entegre raporunu paylaştı. Bağımsız dış kontrol de geçirilen entegre raporda; Allianz Türkiye’nin, bütünsel değer yaratmak üzere ekosisteminin dönüşümüne katkı sağlamaya başladığı sürdürülebilirlik yolculuğunun bilgileri paylaşılıyor.


Geri Dön