28 / 04 / 2024

Hayri İnönü Şişli kentsel dönüşümünün son durumunu anlattı!

Hayri İnönü Şişli kentsel dönüşümünün son durumunu anlattı!

Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ilçesinde en önemli sorunun trafik yoğunluğu ve yeşil alan azlığı olduğunu söylüyor Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Şişli'yi, projelerini ve kentsel dönüşümünü anlattı.



Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü ile Şişli'yi, projelerini, kentsel dönüşümü anlattı.


İlçenizin en önemli sorunu nedir? 

Şişli'nin sorunları ve performansımızla ilgili anket çalışmaları yapıyoruz. İlçemizin en önemli sorunu trafik. Bizim sorumluluğumuzda değil, İBB yapsın demek de yanlış. Birlikte hareket etmemiz lazım. Valikonağı Caddesi'ne girin her zaman tıkalıdır. Yeraltına girmek lazım. Otopark sorunumuz var. Binayı yapan da belediye olarak bizler de otoparkı önemsememişiz. Bize ait arsaların altına otopark yapmak istiyoruz. 


'Boşluğa bina konduruyoruz' 

Peki ya yeşil alan...

Bir de yeşil alan sorunumuz var. İstanbul'da yeşil alan ne kadar varsa Şişli'de de o kadar var. Biz o kadar yeşile meraklı değiliz. Boş alan gördüğümüzde bina konduruyoruz. Batı'daki şehirlerde büyük parklar var, şehrin içinde orman vardır. Biz bunu yapmamışız. Bazılarının da geri dönüşü yok. Yurttaşın arsasını istimlak edip yeşil alan getirilmesine de karşıyım. Kişiye haksızlık olduğuna inanıyorum. Öyle bir girişimde de bulunmam. 


Kendi arazilerinizi peki.... 

Yok ki öyle arazimiz bizim. Yurttaş 'park yapın' diyor, 'yer gösterin hemen yapayım' diyorum. Bizim kullanılan parklarımız da var ama bunlar mahalle parkları. Çok büyük yerler değil. Nefes almaya çalışabileceğiniz ufak yerler. Etrafınızda arabalar vızır vızır geçerken gene egzoz dumanına maruz kalıyorsunuz. 


'Amacımız yerinde dönüşüm' 

Kentsel dönüşümle ilgili neler yapıyorsunuz? 

Gelir farkı gözetmeden her yere aynı hizmeti götürmeye çalışıyoruz. 2 tane mahallemiz var. Biri Kuştepe diğeri Mahmut Şevket Paşa Mahallesi. Kendilerine özgü sorunları var. Kuştepe'de ciddi bir yer bakanlık tarafından kentsel dönüşüm alanı olarak belirlenmiş onun için çivi bile çakılmıyor. Diğer mahallede de mülkiyet sorunları var. Kentsel dönüşüm birimi kurduk. Belediyeden ayrı bir noktada çalıştıracağız. Kentsel dönüşüm deyince rant kaygımız yok. Bizim istediğimiz halkın daha iyi şartlarda oturmasını sağlamak ve yerinde dönüşüm gerçekleştirmek, Kuştepeli'yi, Kuştepe'den uzaklaştırmamak. 


'Dava açtık' 

Şişli Meslek Yüksekokulu'na dava açtınız mı? 

Evet. Benim eğitime karşı önyargım yok. Meslek yüksekokulu önemli bir okul ve saygıyla karşılıyorum. Bu demek değildir ki ben kendi elimdeki imkânları okula veriyim. Şişlili bana bunu sorar. Sonra gene kiraya verilebilir ama kirası 1 lira olmaz. 


Çağlayan Adliyesi’nin çevresi kentsel dönüşüme giriyor!



Cumhuriyet


Geri Dön