28 / 04 / 2024

Gemlikli Müteahhitler Derneği üyeleri kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Gemlikli Müteahhitler Derneği üyeleri kentsel dönüşüm toplantısı yaptı!

Gemlik'te, Müteahhitler Demeği üyeleri, kentsel dönüşüm için bir araya geldi. Dernek toplantı salonunda bir araya gelen Gemlikli müteahhitler, kentsel dönüşüm konusunu masaya yatırarak, fikir alışverişinde bulundu..



Gemlik'te, Müteahhitler Demeği üyeleri, kentsel dönüşüm için bir araya geldi. Dernek toplantı salonunda bir araya gelen Gemlikli müteahhitler, kentsel dönüşüm konusunu masaya yatırarak, fikir alışverişinde bulundu. Başkan Hamza Aygün tarafından demek üyelerine kentsel dönüşüm konusunda bilgi verildi. Aygün, dönüşümün hukuki süreci, resmi prosedürleri, belediye mevzuatı ve finansal boyutuyla ilgili bilgiler verdi. Müteahhitler Demeği üyesi müteahhitlerin ilgi gösterdiği toplantıda, ömrünü tamamlamış yapıların zaman kaybetmeden yıkılarak yenilenmesi gerektiği belirtildi. Hem statik açıdan, hem de modem yapı teknikleri ve kent estetiği açılarından dönüşümün kaçınılmaz olduğu vurgulandı. 

Başkan Aygün, toplum genelinde bilinenin aksine kentsel dönüşümün sadece devlet ve  TOKİ  eliyle değil, ağırlıklı olarak özel sektör tarafından yapılacağına dikkat çekti. İlgili kanunun buna elverişli olduğunu ifade eden Aygün, "Bu bilgilendirme toplantıları ile özel sektörün kentsel dönüşüme dâhil olmasını arzu ediyoruz. 

Gemlik Müteahhitler Demeği üyeleri kentsel dönüşümde bölgesine ve Türlüye'ye örnek olabilecek güçtedir" dedi. 


Bursa Haber


Geri Dön