28 / 04 / 2024

Erdoğan Bayraktar: Bizim olmazsa olmaz işimiz kentsel dönüşümdür!

Erdoğan Bayraktar: Bizim olmazsa olmaz işimiz kentsel dönüşümdür!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, ''Bizim en zor olan, en olmazsa olmaz işimiz kentsel dönüşümdür'' dedi





Gebze Tapu Müdürlüğü'nün yeni binasının açılış töreninde konuşan Bayraktar, AK Parti ve Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin, Türkiye'yi dünyanın en muasır ve en güçlü devletleri arasında yer almasını sağlamayı hedeflediğini kaydetti.


Devletin, millet için var olduğunu, halka hizmet etmenin esas olduğunu ifade eden Bayraktar, ''Halka efendilik yoktur, halka hizmetkarlık vardır. Kim halkına en iyi şekilde hizmet ederse milletin efendisi o olur'' diye konuştu.


Hizmetleri halkın ayağına götürmeye, hizmetlerin kalitesini artırmaya devam edeceklerini vurgulayan Bayraktar, mülkiyet hakkı, taşınmaz mal hakkının en tabii hak olduğunu, bunu tescil etmenin de en önemli belge olduğunu anlattı.


Son 10 yılda tapu işlerini kolaylaştırmak, basitleştirmek, kaliteyi artırmak, vatandaşın memnuniyetini artırmak için yoğun bir gayret içinde olduklarını dile getiren Bayraktar, şunları söyledi:


''Bilimsel bir çalışma içerisindeyiz. 'Vatandaş tapusunu daha kolay nasıl alır-' Bütün işlemleri basitleştirmek için yoğun bir gayret içindeyiz. Bizim modern bir ülke olmamız, gelişmiş bir ülke olmamız, sadece kişi başına gelirimizi artırmakla sadece toplam gayri safi milli hasılamızı artırmakla olmaz. Tabi ki çok önemli. İktidara geldiğimizde Gayri Safi Milli Hasılamız 230 milyar dolardı şimdi 800 milyar dolara çıktı. 1 trilyonu yakalamak üzereyiz. Kişi başına milli gelirimiz 11 bin doları aştı. Bunu daha da artırmak durumundayız. İnşallah bunları yapacağız.''


-''En olmazsa olmaz işimiz kentsel dönüşüm''-


''Ama esas bizim en zor olan, en olmazsa olmaz işimiz kentsel dönüşümdür'' diyen Bayraktar, şöyle konuştu:


''Bunu dilimizin döndüğü kadar, gücümüzün yettiği kadar tekrarlamaya, vatandaşımızla içselleştirmeye, vatandaşımız tarafından bu işi sahiplendirmeye, vatandaşımıza bu işi anlatmaya, kentsel dönüşümün önemini anlatmaya devam edeceğiz. İlkemiz şudur; kentsel dönüşümü halkımız, vatandaşımız yapacak. Binalarımız sağlam mı sağlam değil mi bunu önceden tespit etmesi lazım ki bir deprem, afet olduğu zaman, bir bina yıkılacağı zaman içinde insanımız olmasın, canlı olmasın. Derdimiz bu.''


Bayraktar, 1999 Marmara Depremi'nin, çok büyük bir felaket olduğunu, bir daha böyle acılar yaşanmamasını dilediğini belirterek, ''Böyle depremler olduğu zaman da ülkemizin bina stoğunu inşallah çok sağlam hale getirmiş oluruz. Bu bakımdan isteyen vatandaşlardan, hazırlıklı olan belediyelerden siyaset kesinlikle gözetmeden, siyaset üstü bir anlayışla bu zor olan işi dalga dalga, ilk 2 sene içinde vatandaşımızın güvenini kazanarak, 5, 10, 20 senede hele hele cumhuriyetimizin 100. yılında Türkiye'de büyük ölçüde kentsel dönüşümü tamamlamış bir ülke, şehirlerimizin fotoğrafları güzelleşmiş bir ülke, teknik alt yapısını tamamlamış, ulaşımını halletmiş ve binaları depreme dayanıklı, konforlu, parkları güzel, çocukların çok daha iyi eğitim aldığı Türkiye'yi beraber kuracağız.''

Konuşmaların ardından Bakan Bayraktar, Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Davut Güney, Kocaeli Valisi Ercan Topaca, Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, binanın açışış kurdelesini kesti.


Ayrıca Dilovası Tapu Müdürlüğü yeni binasının açılış törenine de canlı bağlanan Bakan Bayraktar, hayırlı olsun dileklerinde bulundu.



Geri Dön