28 / 04 / 2024

Hayri Ün: Denizli'de binaların yüzde 5'i yıkılabilir!

Hayri Ün: Denizli'de binaların yüzde 5'i yıkılabilir!

İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, yapılan kentsel dönüşümün tasarımla birlikte yürütülmesi gerektiğini belirtti, "Kentte 30 bin konuttan yüzde 5'inin büyük bir depremle yıkılma ihtimali var" dedi...




İnşaat Mühendisleri Odası Denizli Şube Başkanı Hayri Ün, Denizli'de gerçekleşen kentsel dönüşümün kentsel tasarımla birlikte yürütülmesi gerektiğini belirterek, "Denizli'de 30 bin konuttan yüzde 5'i büyük bir depremle yerle bir olma ihtimali var" dedi. Ün, Denizli'nin yeniden tasarlandığında çok daha iyi bir şehir olacağını düşündüğünü söyledi. Kentin birinci derece deprem bölgesi olduğuna dikkati çeken Başkan Ün, vatandaşların bu bilince kavuştuğunu ifade etti.
Başkan Ün, "Denizli'de 30 bin konuttan yüzde 5'i büyük bir depremle yerle bir olma ihtimali var. Bu olasılığın göz ardı edilmemesi gerekiyor. Kentsel dönüşüm iyi değerlendirilmeli. Halkımız organize olup eski binalardan kurtulma yoluna gidebilir" dedi. Bundan sonra yapılacak binaların sağlam ve dayanıklı olması gerektiğine vurgu yapan Başkan Ün, "Denizli'de yılda 30 bin yeni konut yapılıyor. 20 yılda Denizli kendi kendini yenileyecektir. Biz binaları sağlam yaparsak deprem sorununu çözmüş oluruz. Yapılanmayı gerçekleştirirken kentsel tasarım da ön planda olmalı. Çok daha modern ve yeşil bir şehir oluşturulmalı" dedi.
BETON KALİTESİ ARTTI
Deprem yönetmeliklerinde dünyanın önüne geçildiğine işaret eden Başkan Ün, bu süreçte beton kalitesinde ciddi bir gelişme gerçekleştiğini ifade etti.
Binanın depreme dayanıklılığının önemli olduğuna değinen Ün, "Denizli deprem konusunda hassas davranan bir il.
Biz bundan somaki dönemde depremler somasında vatandaşlar binalarına güvenmek istiyorsa bakanlık ve odalar bir ekip olarak çalışmalı. Son dönemde odalarla bakanlık arasında ciddi bir sürtüşme var" diye konuştu.

Sabah Egeli

Geri Dön