02 / 05 / 2024

Hayriye Şirin Ünsel; Pendik Belediyesi'nden HSYK üyeliğine!

Hayriye Şirin Ünsel; Pendik Belediyesi'nden HSYK üyeliğine!

Pendik Belediyesi Meclis Üyesi Av. Hayriye Şirin Ünsel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliğine seçildi. Peki Hayriye Şirin Ünsel kimdir? İşte cevabı...



İstanbul Barosu avukatlarından olan Ünsel, HSYK’ya Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından atanan dört avukattan biri oldu.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) asıl üyeliklerine, avukatlar Rasim Aytin, Muharrem Özkaya, Hayriye Şirin Ünsel ve Aysel Demirel'i seçti. 


HSYK üyesi olarak görev yapacak isimlerden olan  İstanbul Barosu avukatı Hayriye Şirin Ünsel, 2009 ve 2014 yılı yerel seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyesi seçildi. 


Hayriye Şirin Ünsel kimdir?


Hayriye Şirin Ünsel, 1966 yılında Konya  Balcılar’da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Konya Seydişehir’de tamamladı. 1989 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesinden mezun oldu. 


Hayriye Şirin Ünsel, 3 yıl Kartal’da daha sonra Pendik’te avukat olarak mesleğini icra etti. 2002-2013 yılları arasında AK Parti Teşkilatında çeşitli görevlerde bulundu.  2009 ve 2014 Yerel Seçimlerinde Pendik Belediye Meclis Üyeliğine seçildi. . 2012 yılı itibariyle İBB Meclis Üyeliği görevine gelen Hayriye Şirin Ünsel, halen Encümen Üyeliği ve İBB Hukuk Komisyonu görevlerine devam etmektedir. Ünsel, 1 çocuk annesidir.


Pendik Belediyesi


Geri Dön