28 / 04 / 2024

Hayvan yetiştiricileri bu habere mutlaka bakın! Küçükbaş hayvancılıkta devlet güvencesi! 

Hayvan yetiştiricileri bu habere mutlaka bakın! Küçükbaş hayvancılıkta devlet güvencesi! 

Hayvancılıkla uğraşan çiftçiye müjdeli haber Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan geldi. Küçükbaş hayvancılıkla uğraşan sigortalı yetiştiriciye 89 bin TL hasar ödemesi yapılacağı ilan edildi



Tarım ve Orman Bakanlığı’na kaydı olan küçük baş (koyun ve keçi ile koç ve tekeler) bazı sorunsala karşı güvenec altına alınıyor. TARSİM'in verdiği güvence ile küçük baş hayvancılık yapan işletmeler bu uygulamadan memnun.

TARSİM, Denizli’nin Tavas ilçesinde küçükbaş hayvancılıkla uğraşılan bir işletmede geçen günlerde fırtına aracılığı ile meydana gelen çatı çökmesi sonucunda zarar gören hayvanlar için 89 bin TL hasar ödemesi yapacak.

TARSİM'den yapılan beyanata göre, sigortalı yetiştiricinin TARSİM’e ihbarda bulunmasının akabinde eksperler aracılığı ile gerçekleştirilen hasar tespit çalışmaları sonucunda dosyası tamamlanan yetiştiriciye, “hastalık” güvencesinin yer almadığı dar kapsamlı poliçesi kapsamında 185 hayvanı için ödediği 1.400 TL prim karşılığında 89 bin TL hasar ödemesi yapılacak.

Hayvan yetiştiricileri bu habere mutlaka bakın! Küçükbaş hayvancılıkta devlet güvencesi! 

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın sistemlerine kayıtlı olan koyun ve keçi ile koç ve tekeler, TARSİM ile çeşitli risklere karşı güvence altına alınabiliyor.

Yetiştiricilerin, küçükbaş hayvan hayat sigortası yaptırması için Sistem bünyasinde olan aza sigorta şirketlerinin yetkili acentelerine başvuruda bulunması zorunludur.

Küçükbaş hayvanlar; türlü hastalıklar, gebelik, doğum ve cerrahi müdahalelergibi, kazalar, vahşi hayvan saldırıları ile , yılan ve böcek sokmaları, zehirli çayır otları  ve yeme bağlı ölümler, doğal afetler ve güneş çarpmaları, yangın veya infilak, nedeniyle oluşan ölüm ve mecburi kesimlere karşı sigortalanıp güvence altına alınabiliyor.

Yetiştiriciler isteğe bağlı olarak, hırsızlık ve şap hastalığını da poliçesine müdâhil ettirebiliyor.
 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön