27 / 04 / 2024

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

Hazine ve Maliye Bakanlığı, bugün düzenlediği iki tahvil ihalesinde toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlanmaya gitti. İşte ayrıntılar...



Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın yaptığı İlk ihalede, on iki ay (üç yüz altmış dört gün) vadeli, kuponsuz devlet tahvilinin yeniden ihracı yapıldı. İhalede basit faiz yirmi altı virgül otuz beş, bileşik faiz yürmi altı virgül otuz beş olarak gerçekleşti.

Nominal teklifin üç milyar üç yüz otuz milyon lirayı bulduğu ihalede, nominal satış bir milyar otuz milyon lira, net satış ise sekiz yüz on beş virgül iki milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamudan gelen bir milyar beş yüz milyon liralık teklifin tamamının karşılandığı ihalede, piyasa yapıcılarından elli bir milyon liralık teklif alındı ve bu kesime otuz milyon liralık satış yapıldı.

İkinci ihalede, beş yıl (1736 gün) vadeli, al ayda bir yüzde sekiz virgül altmış beş kupon ödemeli, sabit kuponlu devlet tahvili yeniden ihraç edildi. İhalede basit faiz yüzde yirmi sekiz virgül elli dört, bileşik faiz yüzde otuz virgül elli yedi oldu. Nominal teklifin on sekiz milyar yirmi sekiz virgül bir milyon lira olduğu ihalede, nominal satış on milyar beş yüz yetmiş virgül bir milyon lira, net satış ise yedi milyar dokuz yüz seksen yedi milyon lira olarak gerçekleşti.

Kamudan teklif gelmeyen ihalede, piyasa yapıcılarından beş milyar yedi yüz altı milyon liralık teklif alındı ve bu kesime üç milyar yedi yüz elli milyon liralık satış yapıldı. Hazine böylece iki ihalede toplam on dört milyar seksen iki virgül iki milyon lira borçlandı.

Hazine 14,1 milyar lira borçlandı

HAZİNE BORÇLANMASI NEDİR?

Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS), Hazine Müsteşarlığı tarafından yurt içi piyasada ihraç edilen borçlanma senetlerini ifade etmektedir. Borçlu olan devlet, DİBS sahiplerine kupon ödeme tarihlerinde ve vade sonunda borçlu olduğu tutarı öder.

DÜNYADA EN ÇOK BORCU OLAN ÜLKE HANGİSİ?

Dünyanın en çok borçlu ülkesi konumunda otuz virgül beş trilyon dolarla ABD bulunurken, on dört virgül dokuz trilyon dolarla Japonya ikinci, on virgül altı trilyon dolarla Çin üçüncü sırada yer alıyor.

O ilde Hazine'ye ait 51 adet arsa ve arazi yüzde 20 indirimle satılıyor! 

Hazine eylül ayında 69 milyar 53 milyon lira açık verdi!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön