06 / 05 / 2024

Hazine Antalya'da 3,6 milyon TL'lik arazi satacak

Hazine Antalya'da 3,6 milyon TL'lik arazi satacak

Elmalı, Korkuteli, Alanya, Serik ve Manavgat ilçelerinde 3 milyon 616 bin TL değerinde 21 adet Hazine taşınmazı satışa çıkarılacak



Antalya Defterdarı Hidayet Mat, yaptığı yazılı açıklamada, ihalelerin Elmalı'da 2 Nisan, Korkuteli'nde 16 Nisan, Alanya'da 20 Nisan, Serik'de 21 Nisan ve Manavgat'ta da 28 Nisan tarihlerinde yapılacağını bildirdi. İhalede satışa çıkarılacak taşınmazlardan Elmalı, Korkuteli, Alanya'nın Yeşilöz ve Özvadi ile Serik Haskızılören köylerinde bulunan parsellerin imar planı sınırları dışında olduğunu kaydeden Mat, Alanya'daki diğer gayrimenkullerle Kadriye ve Manavgat'ta bulunan parsellerin imar planında konut alanı olarak ayrıldığını bildirdi. Mat, satışlarda yüzde 25'i peşin geriye kalan kısımlarının da 24 ay içerisinde 8 eşit taksitle ödeme imkanı verileceğini belirtti. Defterdar Hidayet Mat, "Hazineye ait taşınmaz malların satış ve devir işlemleri ile bu işlemler sırasında düzenlenen belgeler her türlü vergi resim harçtan istisna olup, satışı yapılan taşınmaz mallar, satış tarihini takip eden yıldan itibaren 5 yıl süre ile emlak vergisine de tabi tutulmayacaktır." dedi.

Defterdarlık, satış ihalesinin dışında 20 Nisan 2009 tarihinde Alanya Türkler Kasabası'nda bulunan 15 bin 173 metrekare yüzölçümüne sahip 2 adet araziyi de 16 bin TL değer üzerinden kiralama ihalesi gerçekleştirilecek. Parseller 5 yıl süre ile tarımsal amaçla kullanılmak üzere kiraya verilecek.

Sabah Emlak


Geri Dön