05 / 05 / 2024

Hazine Bakanlığı açıkladı: Yıllık getiri yüzde 26 civarında olacak

Hazine Bakanlığı açıkladı: Yıllık getiri yüzde 26 civarında olacak

Hazine Bakanlığı GES ihraçları için duyuru yaptı. Senetler için asgari talep tutarı bin TL olup 1 TL’nin katları şeklinde ihraç edilecek. Senetler, 24 Haziran 2022 Cuma gününde yatırımcıların hesaplarına aktarılacak. GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Me



Hazine ve Maliye Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre; GES’te 3 ayda bir kupon ödemesi yüzde 5.32 yıllık bileşik yüzde 23.04 olacak. 

Öte yandan GES’lerin getirileri, Kamu İktisadi Teşebbüsleri içerisinde yer alan Devlet Hava Meydanları İşletmeleri (DHMİ) ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nden (KEGM) bütçeye aktarılan hasılat paylarına endeksli olarak hesaplanacak. 

Bu çerçevede, senetlerin getirilerine ilişkin ödemelerin hesaplanmasında DHMİ ve KEGM tarafından bütçeye aktarılan üç aylık hasılat payları toplamı esas alınarak değerlendirilecek. 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön