28 / 04 / 2024

Elektriğe zam mı geldi? Elektrik faturaları artacak mı? Yüzde 26,37 zam kararı…

Elektriğe zam mı geldi? Elektrik faturaları artacak mı? Yüzde 26,37 zam kararı…

1 Nisan’dan itibaren doğal gaza gelen zammın ardından bu sabah bir de sanayi abonelerinin elektrik tarifelerine zam yapıldı. Böylece 1 Nisan’dan itibaren sanayi elektriği kulananların faturaları yüzde 20 ile yüzde 26 oranında zamlı gelecek.



Konut, sanayi ve elektrik üretiminde kullanılan doğal gaza zam yapılmasının ardından bir zam haberi de sanayi elektriğine geldi.Gelen zammın ardından kilovatsaat başı elektrik fiyatı 230,10 kuruşa yükseldi. İlk kademede bulunan mesken abonelerinin tarifesinde de kilovatsaat başı fiyatı 112,43 kuruşa, yüksek kademedekilerin kilovatsaat başı fiyatı ise 167,85 kuruşa yükseldi.

ELEKTRİĞE ZAM MI GELDİ?

1 Nisan’dan itibaren konutlarda kullanılan doğal gazın birim fiyatına yüzde 35, elektrik üretimi dışında kullanılan doğal gazın birim fiyatına yüzde 50, elektrik üretimi için kullanılan doğal gazın birim fiyatında ise yüzde 44,30 oranında zam yapılmıştı. Doğal gazın ardından elektriğe de zam geldi.

 Elektriğe zam mı geldi? Elektrik faturaları artacak mı? Yüzde 26,37 zam kararı…

Ticarethane ve konut abonelerinin elektrik tarifeleri değişmezken, sanayi abonelerinin elektrik tarifelerine yüzde 20,01 ile yüzde 26,37 oranında zam yapıldı.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön